Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Ce trebuie neapărat să băgăm în imnul național

Deci, ascultam ieri dimineață slujba de sfințire a catedralei, la fel ca toți ateii turbați din România. Ăștia aduseseră un cor format din, presupun, cei mai performanți bărboși ai bisericii și cântau Tatăl Nostru și Doamne Miluește. Și pe fundal se auzea, normal în București, ambulanțe.

Și mi-am adus aminte că mă uitam la un pornache românesc, și muncea acolo un flăcău și transpira o mândră și în fundal am auzit tot o ambulanță, că scena avea loc tot într-un bloc de pe meleagurile astea. Cel puțin în București urlă ambulanțele, sau pompierii, sau vreun gabor care se grăbește să facă loc unui porc aproape constant. Și-atunci m-am gândit că ar trebui să băgăm neapărat și un sunet de ambulanță pe imnul național, să știm exact despre ce e vorba și în ce țară suntem când dau mira ăștia la TVR1 de dimineață. Dup-aia punem niște bass, un saxofon turbat (poate pe moldoveanul ăla, „epic sax guy”) și niște scratch-uri, ca să iasă ceva mișto.

La final ar trebui să sune ca Sex Bomb a lui Flipper, care e altă melodie decât aia pe care o știu toți (aia a lui Tom Jones). Ia, ascultați un pic, nu-i așa că sună exact ca Bucureștiul dimineața, în intersecție, lângă șaormerie?

Și la final punem și niște versuri, sau le lăsăm tot pe astea, nu contează, că oricum nu le știe nimeni.

2 Comments

 1. Rilache

  Deci, ascultam ieri dimineață slujba de sfințire a catedralei, la fel ca toți ateii turbați din România.

  Și cu mine încă unu’! Asta nu-i normal, dacă e să fim sinceri cu noi înșine. Eu propun să mergem la control, nu se poate să fim atâția atât de masochiști. Adică, enoriașii lui Dani nu ascultă, nu fac ce zic ei popii, noi de ce i-am asculta? Suntem niște fataliști siniștri, clar e ceva neregulă cu noi.

  Și pe fundal se auzea, normal în București, ambulanțe.
  Și mi-am adus aminte că mă uitam la un pornache românesc, și muncea acolo un flăcău și transpira o mândră și în fundal am auzit tot o ambulanță, că scena avea loc tot într-un bloc de pe meleagurile astea.

  Nu știu cum te-ai abținut, dacă eram eu mă apuca râsu’ isteric de nervi. I-auzi dom’ne, nici în videoclipurile deocheate să n-ai pauză de la sirenele ambulanțelor și dubelor. Nici la prestat, nici din vizionat, nu se poate așa ceva.

 2. Shoric

  Eu am un câine tâmpit în cartier care când aude ambulanța începe să urle și el. Auuuuuuuuu 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén