Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ce nu vrea nimeni să observe cu site-ul pro-Trump

Am mai spus de vreo trei-patru ori că ăia care fac site-uri de minciuni o fac pentru bani, nu pentru vreun interes ocult. Aparent oamenii care nu cred în conspirații cu masoni, iluminati și daci cred în conspirații cu „propaganda rusă” și „Trump”. Singurul război de aici este doar între ce religie adoptă proștii, cea catolicismul occidental sau ortodoxia orientală.

Publicația americană inc.com a dezvăluit într-un articol apărut luni, 21 noiembrie, că românul Ovidiu Drobotă (23 de ani) este în spatele unuia dintre site-urile care au publicat știri false în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA, favorizându-l pe candidatul republican Donald Trump.

În România, Drobotă este managerul unuia dintre cele mai cunoscute site-uri conspiraționiste, care publică informații trunchiate sau pur și simplu copiază bucăți de articole din alte surse: Expunere.com. Numele său apare și ca tag de autor al altui site, recentNEWS.ro. (pressone)

Articolul din PressOne e drăguț dar e scris de aceiași oameni cu ochelari de cal care nu înțeleg pe ce lume trăiesc. S-a ignorat exact motivul principal pentru care oamenii fac astfel de site-uri(e pe același articol din inc.com):

“Right now I make like $10,000 a month from [Google] AdSense,” Paul Horner, who makes his living off writing hoax news as satire, told the Washington Post in a recent interview. Horner said he believed his phony headlines, written to punk the far right, may have helped the Trump campaign, an outcome he regrets. “Looking back, instead of hurting the campaign, I think I helped it. And that feels [bad].”

Dobrotă are trafic imens pe site-ul lui, cam 3 milioane de unici pe lună și câștigă mult mai bine din AdSense. N-o face de dragul lui Trump sau al conspirațiilor, o face pentru bani, balta e plină de pește, proști sunt căcălău, de exemplu, 99% din ziariștii români sunt atât de proști încât halesc figurile astea. Aceiași 99% din ziariști români se plâng că nu știu cum să se apere de furatul de știri de la expunere. Și nu știu pentru că-s excepțional de proști, aproape că nu există o categorie profesională unde să existe atât de mulți proști și înfumurați. Mai degrabă găsești un taximetrist sau un DJ deștept decât un ziarist.

Apropo, Google și Facebook au anunțat că vor opri reclamele pe site-uri de genul „Ending the Fed” sau „Expunere” ceea ce ar însemna că vor dispărea în curând. Atâta doar că Google și FB mint, nu cred că or s-o facă, nu-s tâmpiți să-și piardă o sursă de bani. Ca dovadă, pe „Ending the Fed” încă sunt reclame prin Google AdWords.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.