Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ce nu spune nimeni de Donald Trump

Îngrijorați muci, hipioții de rit nou de ascensiunea lui Donald Trump, Vadimul american cu bani, în politică. Că e în top și are șanse câștige nominalizarea din partea partidului său. Și toate site-urile de „liberal douchebags” gen HuffPo sau Cracked se plâng că nenorocitul a ajuns atât de popular. Dar niciunul n-ar recunoaște că e un pic și vina lor.

Alde Cracked l-a luat recent la șuturi pe Seindfeld că s-a plâns că nu mai poate face umor în colegii din cauza „politicaly corectness”-ului. Cu argumente puerile, dar furioase. Tot ei îl compară pe Trump cu Hitler, arătând că toate articolele alea din istorie au fost făcute de alții.

Dar n-ar cârâi nimic că în realitate, în US, cam nu mai poți să bagi în pizda mă-sii pe nimeni, că imediat sar apostolii dreptății să te ia pe sus. Nu poți să râzi de grași, că e shamming, nu poți să râzi de mexicani, nu poți să spui că negrii sunt vai și amar că alde Tyron face 8 copii și fuge de-acasă, de-ajung ăia să crească pe străzi. Cea mai dementă formă a PC-ului se află, în momentul de față, în colegiile americane, alea ce pregătesc viitoarele generații de șomeri.

Sunt două forme bolnave de PC care iau amploare pe-acolo.

„Micro agression”. Aia înseamnă, de exemplu, că nu poți să întrebi pe un coleg unde s-a născut, că dai de înțeles că nu e american și asta l-ar agresa. Într-o formă incipientă e și în România, deja au apărut oameni care zic că nu e ok ca profesorul să-i zică elevului că e un pic tâmpit, asta l-ar putea traumatiza pe viață. Generația asta de impotenți care n-a fost în stare de o autostradă cap-coadă are probleme dacă-i face cineva tâmpiți.

„Trigger warnings” sunt niște atenționări pe care profesorii trebuie să le dea când vorbesc de o anumită carte. De exemplu, Marele Gatsby are scene de abuz și misoginie, panseluțele trebuie protejate de așa ceva. În România există deja această boală, deja a apărut persoană cu probleme care spune că Capra cu Trei Iezi terorizează copiii.

În condițiile astea, când comedianții își bagă piciorul (și John Cleese a zis că nu mai merge acolo) și evită mediile în care supurează boala, media „liberală” prosperă. Toți dictatorii opiniei, toți frustrații care n-au luptat pentru un bob de mazăre de libertate de expresie stau acum călare pe val și vor să impună tuturor celorlalți ce să zică.

De-aia Trump, care înjură, e misogin și xenofob, prosperă. Nu că ar avea dreptate ci că e un debușeu pentru toți cei cărora li s-a pus călușul în gură. Oameni care n-au fost rasiști în viața lor se trezesc cu eticheta pe frunte și omor mediatic. Uită-te cine-s gunoaiele cele mai vocale în privința rasimului și verifică-i la finațe: câți țigani au angajat, câți bozgori, câte oportunități egale au oferit din banii lor. Atenție BANII LOR, nu banii statului. Nu locuri garantate pentru țigani la facultate, nu ajutoare sociale. Banu’ din mână, banul tău, să-ți sape un șanț. Banu’ din mână pentru o lucrare. Bani, nu principii. Nu i se pare nimănui suspect că toți luptătorii pentru drepturi pentru țigani lucrează doar la stat sau din fonduri ale statului? Eu am finanțat mai mulți unuguri și țigani săraci decât 5 ONG-uri de protecție a drepturilor lor. Poate de-aia nici nu sunt acum la DNA să dau cu subsemnatul ca liderii lor.

Trump este o reacție firească a americanului la cenzură. Urâtă, dar firească. La fel cum Liviu Dragnea al nostru, alt campion al corectitudinii politice (cu interes personal, ce-i drept) va fi lovit de un uragan de muie și de ură. Iar dacă supraviețuiește, nu va fi deloc bine. Pentru că, dacă Dragnea nu moare, asta înseamnă că toți radicalii ăia care sunt acum un subiect de glumă vor fi o soluție bună. Pentru mai mulți dintre noi, oricât nu vrem să recunoaștem.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.