Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Ce făcea Clotilde Armand prin 1997

În timp ce Nicușor Daniel Dan mi se pare o momâie comunistă (ultima trăznaie pe care am auzit-o de la el era să repare gaura de la RATB prin mărirea prețului biletului de autobuz, nimic despre gratuitățile fără discernământ) candidatul USB la sectorul 1, Clotilde Armand, îmi este simpatic. E bătăioasă, am văzut-o mergând să vorbească cu poporul pe străzi, dă bine – metaforic vorbind – cu pumnul și nu pare să se sperie de politrucii ăștia cum e tipul cu perucă de la PSD (dat afară din minister pentru niște manevre cu licențe de transport) sau Laura Chiriac, necromanta care făcea emisiuni cu turnătoarea la securitate Paula Iacob.

Apoi am descoperit și cu ce se ocupa în vremuri de demult, când era studentă la MIT. Ce crezi? Scria scrisori lui Al Gore (regizor de film, vicepreședinte american) și lui Jesse Helms (senator SUA, președintele Senate Foreign Relations Committee) să primească țara asta de bandiți în NATO. Adică România. Că soțul ei, român, era și el student la MIT și voiau să se reîntoarcă într-o țară cât de cât ok. Ea nefiind pe atunci cetățean rumân.

Gore_Clotilde-1

Din păcate nu locuiesc în sectorul 1, preferând luxul exorbitant al Berceniului, dar dacă aș face-o aș vota pentru femeia asta. Și i-aș freca și pe alții la cap să o facă. Scanuri de pe răspunsurile americanilor aici. Nu e mare șmecherie, da’ măcar a încercat niște lobby.

PS. Știu că vor veni zevzeci să-mi spună că sunt plătit de franțuzoaică să-i fac reclamă. Nu e cazul, vă asigur, banii de la Soroș îmi sunt suficienți.

21 Comments

 1. A zis Nicusor si de gratuitatile aberante.

 2. Cosmin

  N-o voteaza decat familia, prietenii si cativa rataciti ca tine.
  Restul sunt votanti hardcore psd sau orice altceva care le aminteste de partidul stat.
  Pot chiar sa fac pariu ca mai mult de 1-2% nu va lua.
  Nici nu stiu cine e contracandidatul ei din partea psd insa iti spun de pe acum ca va avea cel putin 35%

 3. Dex

  Soros mai da si bani? Ca pe mine Putin ma tot vrajeste, ca pretul petrolului, ca economia nu merge, ca una alta…

 4. Jesse Helms i s-a adresat cu Mr. Clotilde Armand. Funny. 🙂

 5. Ionut Stoian

  De ce il considerati pe Nicusor Dan o “momaie comunista” , tinand cond de faptul ca in ultimii ani doar dansul s-a luptat prin instante cu administratiile locale pentru a salva niste “baraci”, cred ca orasul asta merita un om care lupta.

  • eftimie

   Activitatea lui ca ONG-ist e una, programul său electoral e alta.

   • Stefan

    Cam ce ai făcut tu pentru orașul asta? Ce argumente ai de îl faci pe ND momaie comunista? De ce sa nu te consider eu un papagal de 2 lei în cazul în care doar arunci cu laturi și îți lipsesc argumentele?

    • eftimie

     Tinere repetent, mai citește odată partea cu gratuitățile RATB. Ia aici bibliografie. Mai citește și altceva în afară de bloguri și statusurile lui Nicușor.

     (PS: plătesc mai multe taxe în orașul ăsta decât Nicușor)

 6. Tot respectul pentru actiunile astea, insa a fost asta seara la Digi24, unde a spus textual: Primul factor de motivare nu este salariul, ci recunostinta

  • Ender

   si a mai zis ca atunci cand salariul e mic si nu poti face performanta cu oameni platiti putin, poti face proiecte pentru oras pe bani europeni din care sa platesti functionarii care pot/vor sa faca performanta. chestie care i-a cam blocat pe papuasii aia din platou (soc si groaza !!!) si care au inceput sa spuna ca nu se poate asa ceva, cum sa dai bani europeni. adica cum sa gasesti solutii tu primarul, plm. trebuie sa faca altii lucruri, legi etc etc.
   P.s. de mentionat prezenta scarboasa a viermelui de la Gepa

 7. Harald

  “luxul exorbitant al Berceniului” – ah, mă iartă de-o așa sinceritate fățișă, dar e o descriere pe care-mi permit să fiu invidios că n-am fost în stare s-o scornesc eu. Și sub promisiunea fermă c-o să menționez de fiecare dată sursa, îmi mai permit și s-o mai folosesc din când în când în eventuale dialoguri cu tangențe locative. Măcar așa, o vreme, cât luxul Berceniului nu e încă decadent. (Banii de la Soroș sunt ăia cu care l-ai împrumutat acu’ ceva vreme, când i-a fost și lui greu, iar acuma se tot zbate să ți-i dea înapoi cât să n-apuci să pui recuperatorii pe el?…)

 8. Nici mie nu-mi place Nicusor Dan, dar daca trebuie sa aleg un candidat in sedintele caruia sa ma duc pentru a spune ce-am de zis, atunci aleg Nicusor Dan. Mi se pare mult mai maleabil in sensul bun decat restul. Asta e, lucram cu ce avem.

 9. Susti Nik

  Clotilde Armand este o șansă incredibila pentru București. Este ACUM director general al unei firme private care merge bine și care o plătește regește. A lucrat USA, Franta, Germania ca manager in firme ca Airbus, American Airlines, Gaz de France, KPMG. A restructurat Distrigaz Sud București, a organizat flagrante cu DNA. Are tot ce-i trebuie ca sa conducă mai mult decât primăria unui sector de capitala dâmbovițeană. Si știi care-i culmea? Tocmai momâia aia comunista de Nicușor Dan a recrutat o astfel de perla. Vorba lui Dan Lungu: sunt si eu o baba comunista in cazul asta. Je suis o baba comunista.

 10. Gratuităţile alea ,,aberante” sunt decontate, aşa că RATB-ului chiar îi convine situaţia. Mai ales că pensionarii nu validează (de fapt nici nu au ce), aşa că numărul lor e necunoscut şi RATB poate cere banii pentru toţi pensionarii din Bucureşti, chiar dacă nu merg toţi cu RATB-ul.
  Fără gratuităţile astea tare îmi e că RATB ar intra în insolvenţă în maxim o lună.

  Tariful pentru o călătorie e foarte mic şi, mai grav, oricât ai vrea să îl plăteşti, nu prea ai cum, că chioşcuri sunt puţine şi, dacă nu ai card, îţi bagă pe gât 2 călătorii şi o bucată de carton la 4,2 lei, deci îţi iese un preţ de 2,1 lei pe călătorie. Dacă s-ar găsi bilete la şoferi, la un preţ ceva mai mare – 2 sau 2,5 lei – s-ar mai rezolva problema călătoriei fără bilet şi ar creşte şi numărul de călători… există linii unde pe tot traseul ai doar o casă de bilete deschisă (liniile de noapte, liniile preorăşeneşti, unele linii periferice precum 125, 103, 246 etc.)… acolo nici să vrei nu poţi plăti călătoria, iar la liniile de noapte te mai trezeşti şi cu cerberul în uşă care nu te lasă înăuntru fără să validezi şi nici nu-ţi oferă posibilitatea să plăteşti călătoria.

 11. Am vazut si eu confruntarile electorale succesive de la Digi 24 si am simtit exact la fel: neputinta ca nu pot vota Nicusor Dan cu toata inima (desi clar il voi vota), pentru ca e atat de moale, si simpatia spontana pentru acea frantuzoaica pe care o vedeam pentru prima data, dar ma cucerea cu entuziasmul, corectitudinea si rapiditatea cu care vorbea in limba romana. Si mai am un regret la fel, acela de a locui in sectorul 4 🙂

 12. Tudorache Lucian

  Saluty Maik !
  Sa fii iubit, traiasca familia ta !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén