Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Un caz flagrant de Social Media

În Cluj e o cantină mică, îi zice Memo 10. E a primăriei. Curăţică, mâncare bună, preţuri mici. Papi acolo, ieşi afară la o ţigară. Doar că, pe toată strada aia, exact pe stâlpii de lângă cantină nu e coş de gunoi. L-o fi furat careva. Am spus asta colegilor mei bloggeri, în cele câteva zile cât am mâncat pe-acolo prânzul. Mi-au dat dreptate, într-adevăr, nu este coş de gunoi. Unde să-ţi arunci chiştocul?

Apoi mi-am adus aminte că pe contul de twitter al primarului Emil Boc stă chiar primarul Emil Boc. Primarul e mai 2.0 aşa, îi place să fie la curent cu tehnologia. Nu ştie el toate scamatoriile, nu cred că-i foarte tare la SEO, dar ştie, în mare, ce şi cum.

Am trecut seara pe-acolo. Coşul era pus.

Aceasta este o relatare 100% reală şi arată că, fireşte, în comunicare, pentru a fi eficient, e important ca toţi participanţii să fie reali.

10 Comments

 1. Dan

  Cred ca dl. Emil Boc e mai bun de primar ca prim-ministru , dar laudabila promptitudinea lui în acest caz.

 2. Eh,dacă la categoria “prim ministru” a dat cu bâta-n baltă,măcar primar bun sa fie.Apreciez gestul lui Emil Boc,la fel cu și apreciez spiritul civic al oamenilor din comunitate.

 3. cotos

  Asta da primar…Cam asa se comporta si al nostru de prin Baia Mare…E bine sa fie deschisi si la hitech…

 4. Frumos si elegant. Intrebarea este: cat va rezista acel cos acolo si daca va disparea…?

  • ali baba

   Ai dreptate RMstudio…noi, astia, cetatenii acestei urbe, ar cam trebui sa ne uitam si-n “ograda” nostra…am cam uitat, cam multi, de civism si “civilizatie”…bravo Dlui primar…

 5. gigi

  daca prim ministru nu, atunci macar cu cosurile de gunoi da.

 6. v3ckthor

  daca se apropie alegerile trebuie sa para ca sculta pe toti si rezolva tot nu?

 7. Ovidiu

  Aia da simbolistica. Unde ne chistocarim?!

 8. Paul Oiegas

  Asa de bine stiti voi ca nu a fost bun de prim ministru incat ma mir cum de nu ati ajuns presedintri de tara.

  Te-ai uitat un pic la stiri acu vre-o luna ? Ai vazut ce e in Grecia ? Stii de ce ? Tocmai pentru ca ei nu au vrut sa stranga cureaua cand a trebuit si s-au imprumutat de la FMI ca sa poata sa traiasca la acelasi nivel. Dar toate au o limita si acum au cazut in nas.
  Ei daca eram noi in locul lor. cui crezi ca-i pasa de Romania ? Cate suturi in fund ne luam noi de la UE de atunci ? Iti raspund eu, multe si nimeni nu dadea 2 bani pe noi.

  O sa vina vremea cand o sa-ti dai seama ca a fost bun desi a luat o decizie anti-populara. Asta inseamna sa fi bun, sa pui interesele tale pe locul 2 cand vine vorba de o natiune. A renuntat la imaginea lui ca sa reusim sa ramanem pe linia de plutire si in cativa ani sa ne revenim usor din criza.

  Sunt curios cati dintre cei cu funcii inalte la ora actuala ar fi instare sa-si pateze imaginea pt binele tarii cum a facut el.
  Mai puneti mana pe carte sa intelegeti si voi chestiile de substrat nu doar ce se aude la televizor pentru toata turma.

  Cu respect,
  Paul.

 9. alin

  nu comentez pe bloguri, nu ma bag in seama aiurea in general, dar este e de nesuportat abordarea unora gen: nu am un minim de infrastructura, deci sunt absolvit de lege/morala minima, bun simt; e.g. nu am un cos de gunoi arunc pe jos, dar ma justific intr-un blog ca sunt ok, ecolo, ca am depus oferturi supraomenesti sa fiu ok samd. NU, strada aia e in constructie, e normal sa nu aiba cosuri de gunoi montate inca, sau daca o strada nu are cosuri de gunoi, iti strangi mucul de tigara, guma, neuronul, il faci mic si il pui in cutia de chibrituri, in pachetul de tigari, il ti in mana pana gasesti un cos de gunoi!!! suntem inconjurati de gunoaie, ca raspunde prompt un primar, ca nu, pana una alta, raspunsul e la noi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén