Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Câștigătorul alegerilor de acum este USR

Ambele exit-poll-uri dau USR binișor peste prag și aproape de 10%. E, practic, singurul partid nou care intră în parlament după mai bine de 25 de ani. Restul figurilor, PMP, ALDE, ApR sau PC nu au fost niciodată partide noi, ci bucăți din partidele vechi cu aceiași obosiți care aveau crize de „demnitate”.

USR în schimb este partid nou, cu indivizi care nu au prea sunt „din gașcă” cu ceilalți. Se vede la Consiliul General al Capitalei unde ăștia din USR fac scandal constant la multiplele manțogării făcute de Firea și complicii ei. Dacă Dragnea nu desființează DNA-ul, doamna Firea mai are maxim un an de libertate având în vedere stilul în care prestează.

Presupun că USR-iștii o să facă cam același lucru și prin parlament, nu o să aibă puterea să schimbe ceva acum, dar vor dizloca un pic din adunătura de escroci putreziți de ani buni pe-acolo. Au 4 ani să demonstreze că sunt un partid serios nu un moft al unui matematician nebun și e posibil să devină o forță la următoarele alegeri.

Pierzătorul alegerilor este PNL, dar știam deja asta. Nu se poate să ți-o iei în gură la locale și tu să mai bagi o fisă tot în direcția aia, tot cu charismaticul Bușoiu la conducere, tot cu nefericita de Gorghiu, tot cu decizii făcute pe ultima sută de metri. În mod de-a dreptul hazliu, liberalii, ăia, reprezentanții dreptei, ai întreprinzătorilor alea alea, au părut cei mai dezorientați din toată campania asta. Abia pot să se organizeze între ei și voiau să conducă țara.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.