Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Câștigătorul alegerilor de acum este USR

Ambele exit-poll-uri dau USR binișor peste prag și aproape de 10%. E, practic, singurul partid nou care intră în parlament după mai bine de 25 de ani. Restul figurilor, PMP, ALDE, ApR sau PC nu au fost niciodată partide noi, ci bucăți din partidele vechi cu aceiași obosiți care aveau crize de „demnitate”.

USR în schimb este partid nou, cu indivizi care nu au prea sunt „din gașcă” cu ceilalți. Se vede la Consiliul General al Capitalei unde ăștia din USR fac scandal constant la multiplele manțogării făcute de Firea și complicii ei. Dacă Dragnea nu desființează DNA-ul, doamna Firea mai are maxim un an de libertate având în vedere stilul în care prestează.

Presupun că USR-iștii o să facă cam același lucru și prin parlament, nu o să aibă puterea să schimbe ceva acum, dar vor dizloca un pic din adunătura de escroci putreziți de ani buni pe-acolo. Au 4 ani să demonstreze că sunt un partid serios nu un moft al unui matematician nebun și e posibil să devină o forță la următoarele alegeri.

Pierzătorul alegerilor este PNL, dar știam deja asta. Nu se poate să ți-o iei în gură la locale și tu să mai bagi o fisă tot în direcția aia, tot cu charismaticul Bușoiu la conducere, tot cu nefericita de Gorghiu, tot cu decizii făcute pe ultima sută de metri. În mod de-a dreptul hazliu, liberalii, ăia, reprezentanții dreptei, ai întreprinzătorilor alea alea, au părut cei mai dezorientați din toată campania asta. Abia pot să se organizeze între ei și voiau să conducă țara.

6 Comments

 1. Dan Gerosu

  A mai intrat in parlament si Domnu Dan, sa nu uitam de el.

 2. Da ma, e ceva 10% dar cata vreme nu pot schimba nimic, e ca si cum nu ar fi… Daca nu ti-o iei grav in barba nu inseamna ca ai castigat.

 3. gogu

  10% insemna , in acest caz, cam 700.000 de voturi. Cum usr-isti sunt militanti e greu de crezut ca a stat macar unul acasa, fara sa voteze.

  Asta insemana ca 4% din electorat e reprezentat de 10% din parlamentari.

  Asa este, USR a castigat aceste alegeri. Sa vedem motiunile de cenzura si proiectele propuse pentru care se vor lupta.

 4. Pamfil

  Si eu care credeam ca-i PRU!
  Ce-ti e si cu artimetica asta, ca si eu am impresia ca aseara a castigat FCSB in meciul cu Astra.

  • gogu

   Ai castigat alegerile atunci cand ti-ai realizat potentialul electoral in punct de maxim.

   USR-ul a reusit, paradoxal, sa si-l multiplice. Paradoxul vine din apelul facut ca oamenii sa voteze. Daca ar fi fost mai multe voturi procentul USR ar fi fost mai mic pentru ca potentialul lor a fost epuizat integral. Nu ar mai fi obtinut nici un vot in plus! Procentele de reprezentare suplimentare le-au castigat la masa verde prin neparticiparea la vot a ‘adversarilor’.

   Nici psd si nici pnl nu si-au maximizat potentialul, bazinele lor electorale fiind cel putin duble fata de participarea la vot. cata vreme pe psd nu-l intereseaza decat puterea, nu conteaza, ca a obtinut ce-a dorit. In ce priveste pnl-ul e o nebunie. Au unificat dreapta si au dus-o sa moara putin. Ce imbecili!

   Castigarea alegerilor nu inseamna ca ai castigat majoritatea si pe cale de consecinta puterea. Cel mai simplu exemplu UDMR-ul. De cele mai multe ori au castigat alegerile din cauza participarii mici la vot insa nu au fost de la fel de multe ori la putere.

 5. Je suis Clotilde

  Sunt precis 4 ani. PPDD era nou, a avut mai putini activisti dintr-astia pe care trebuie sa ii credem ca sucesc alegatorii, si a luat mai mult decat USR. Intr-o Italie intarziata cu 15 ani, rasucirea partidelor e singura constanta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén