Ministerul de Finanțe a publicat astăzi o serie de rapoarte economice care conțin câțiva parametri fiscali de bază, pentru clarificarea legislației în cazul societăților de audit financiar. Cu această ocazie, secretarul de stat Elena-Oana Iacob a răspuns și câtorva din întrebărilor presei.

În privința restituirii banilor adunați pentru „Cumințenia Pământului”, procedurile de elaborare a modelului fiscal de plată vor începe în a doua jumătate a anului 2018. „În momentul de față bugetul consolidat al statului nu are acești bani, pentru că domnul ministru Teodorovici a pierdut suma la barbut ieri seară, în cadrul meciului săptămânal ce are loc în spatele ministerului. În acest moment fondul este împărțit o sacoșă la portarul ministerului, două sacoșe la directorul de la resurse umane, o sacoșă la nea Petrică, domnul care deține birtul de peste drum și patru sacoșe la un inginer de la serviciu de Calcul”.

Secretarul de stat a ținut să precizeze că domnul Eugen Teodorovici a constituit deja un grup de analiză pentru a stabili o strategie în ceea ce privește recuperarea acestui fond. Un grup de experți îl vor consilia pe ministru ce pariuri să facă la 1-1 sau pe șapte ca să fie sigur că-i iese combinația, are bulan și rade loveaua.

Share links: |