Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Când școala e chiar „altfel”

Zilele astea se desfășoară ceva numit „școala altfel” în care oamenii care nu pot să-i învețe pe copii chestii simple cum ar fi aritmetica, încearcă să-i învețe chestii complicate, undeva în afara școlii. Și merg la muzee, ateliere și alte chestii asemenea, un fel de excursii cu clasa în care, teoretic, ar învăța una alta.

Dar eu am observat și ceva util cu adevărat. La McDonald’s Victoriei am văzut un tip la casă care nu părea să aibă mai mult de 16 ani. Și nu părea să fi intrat din greșeală acolo, avea șapcă și tricou de McD, deci era cât de cât oficial. Azi, livratorul care mi-a adus mâncarea părea tot așa, un puștan care nu ar avea voie să cumpere țigări de la chioșc într-o țară reală.

Nu știu dacă are vreo legătură prezența minorilor la muncă în perioada asta cu „școala altfel”, dar mi se pare o idee foarte bună pentru orice gagiu care vrea ceva în viață. Poate observând că  se pot obține bani din muncă cinstită nu ajung să dea la jurnalism după ce termină cu Bac-ul. Ba chiar aș propune alternativă la școala comică obligatorie de la noi: boss, dacă nu vrei școală, dar totuși ți-am dat buletin, poți să compensezi cu 4 ore de muncă pe zi, legal, la ce firmă vrei tu, atâta timp cât condițiile sunt umane. La final, după 2 ani, primești și-o diplomă cu o meserie reală, echivalentă cu una de Bacalaureat.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.