Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Nu călcați florile și nu ofensați românii

Principala activitate a românilor în Marea Britanie este să fie ofensați. Dacă citești cu atenție știrile de acolo, cam asta fac, emigrează și sunt ofensați în toate chipurile, din cap până în picioare. Nu ai timp să mai cauți un loc de muncă, să faci un șmen că trebuie să stai toată ziua în stradă să fii ofensat de britanici.

De la ambasadorul-vampir Ion Jinga, care se simțea ofensat de Top Gear până la consulul nostru la Bristol, care se simte ofensat că un canal de televiziune a făcut un documentar despre imigranți exemplificând cu trei țigani (unul dintre ei extrem de mândru de această situație), asta fac toată ziua ai noștri.

Bine, principala problemă e că românii sunt asimilați comunității țigănești, care e nașpa din punctul de vedere al rasiștilor români. Toată discuția, toată canalizarea diplomatică a tuturor românilor peste hotare este ca Albionul să facă o dată dracului diferența între români și țigani. Românii sunt o rasă superioară și muncitoare, în timp ce țiganii sunt nașpa.

Am câțiva prieteni care muncesc prin UK și majoritatea, pentru că muncesc de le sar ochii din cap, nu prea au timp să se simtă ofensați. Abia au timp de un „mă-ta” printre dinți când vreun rasist de-al lor descoperă și el roata și oameni de altă culoare decât el. Singura dată când s-au simțit cu adevărat muiți a fost când cu alegerile de anul trecut și nu l-am văzut pe consulu’ de la Bristol să facă gât atunci.

romania-south-park

6 Comments

 1. Mucegai Ales

  Așa am făcut și eu la Londra. Patru zile n-am putut sa vad nimic. Nici BigBand hăla n-am vazut de ofensat ce am fost!

 2. Pakistanezii din UK sunt ofensaţi de comparaţia cu mizerabilii români 😛

 3. Daniela

  Eu lucrez intr-o companie de IT din Germania si aud zilnic glume de genul ‘nu gasesti femei mai usoare ca in Romania’ sau ‘de ce fura romanul ala din firma’ (un coleg roman, si el it-ist, pune o cutie in masina lui cu numere de ro din fata firmei). Sa ma simt sau nu ofensata?

  • eftimie

   Dacă nu ai altceva de făcut, de ce nu?

  • pai la cat de grase sunt nemtoaicele, mi se pare normal ca romancele sunt mai usoare.

   ma dus sa ma simt ofensat

  • alin

   Si ce, n-are dreptate ? Aproape cedeaza serverele Facebook-ului de la cate poze nud isi pun fetele din Romania. Din pacate, asta este : cam toate sunt panarame in Romania. Trist, dar asta e situatia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén