Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Nu călcați florile și nu ofensați românii

Principala activitate a românilor în Marea Britanie este să fie ofensați. Dacă citești cu atenție știrile de acolo, cam asta fac, emigrează și sunt ofensați în toate chipurile, din cap până în picioare. Nu ai timp să mai cauți un loc de muncă, să faci un șmen că trebuie să stai toată ziua în stradă să fii ofensat de britanici.

De la ambasadorul-vampir Ion Jinga, care se simțea ofensat de Top Gear până la consulul nostru la Bristol, care se simte ofensat că un canal de televiziune a făcut un documentar despre imigranți exemplificând cu trei țigani (unul dintre ei extrem de mândru de această situație), asta fac toată ziua ai noștri.

Bine, principala problemă e că românii sunt asimilați comunității țigănești, care e nașpa din punctul de vedere al rasiștilor români. Toată discuția, toată canalizarea diplomatică a tuturor românilor peste hotare este ca Albionul să facă o dată dracului diferența între români și țigani. Românii sunt o rasă superioară și muncitoare, în timp ce țiganii sunt nașpa.

Am câțiva prieteni care muncesc prin UK și majoritatea, pentru că muncesc de le sar ochii din cap, nu prea au timp să se simtă ofensați. Abia au timp de un „mă-ta” printre dinți când vreun rasist de-al lor descoperă și el roata și oameni de altă culoare decât el. Singura dată când s-au simțit cu adevărat muiți a fost când cu alegerile de anul trecut și nu l-am văzut pe consulu’ de la Bristol să facă gât atunci.

romania-south-park

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.