Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Căcat! Iar trebuie să ţin cu Băsescu

Că Victor Ponta e mai prost ca Geaonă nu mai este un secret pentru nimeni. Până acum n-a avut ocazia să se exprime, să se manifeste plenar, de-aia nu părea aşa prost.

Dar asta n-ar fi o problemă. Problema e că nu înţelege nişte mecanisme simple, gen respectarea Constituţiei. I se pare ok să se ducă la Bruxelles, că aşa i-a zis parlamentul. Se ştie, parlamentul e o adunătură de înţelepţi, ei nu votează orice tâmpenie.

I se pare naşpa ca un coleg de partid, fost prim-ministru, să fie băgat la puşcărie pentru corupţie. I se pare ok să numească miniştri plagiatori sau incompatibili. Nu l-am auzit să-şi ceară scuze pentru eşecul cu Mang, nici pentru ăla cu Diaconu. Pare că ăia au fost schimbaţi împotriva voinţei lui, dintr-o răzbunare politică. Îl pune director la TVR pe un tip interesant, căruia-i începe CV-ul prin ’90 şi emite judecăţi publice de genul “la tvrinfo.ro e o autonomie editorială stranie”. Că da, e straniu să ai autonomie editorială la televiziunea publică. Aia e aparat de propagandă pentru Guvern.

Sigur, multe decizii şi afirmaţii ale premierului sunt făcute pentru că atât îl duce mintea. Problema e că pe Ponta îl cam deranjează democraţia. În faţa asaltului de plagiatori, ipocriţi, ciorditori şi corupţi până în măduva oaselor stă un singur om: Băsescu.

Nu-s naiv să cred că Băsescu se luptă cu ăştia de dragul democraţiei, nu. Este la fel de ticălos ca şi ei. 

Doar că, momentan, e singurul care-i poate ţine în frâu. Dacă la cârma ţării ajunge Crin, ne-am dus pe pulă. Tipul e destul de inocent la mansardă şi, pe deasupra, e şi puturos. Când preşedintele Partidului Naţional Liberal compară falsa tentativă de suicid (hai, că n-am văzut radiografia, unde pula-s dovezile că ăla a încercat să se omoare?) cu nopţile din 13-15 iunie, când minerii omorau oameni ce protestau împotriva neocomuniştilor, înseamnă că lucrurile sunt nasoale rău de tot.

Am ajuns să mă bucur de fiecare dată când Băsescu le mai trage câte-o palmă supizilor ăştia. Am ajuns să-mi doresc să le dea şi câte un cap în gură. E mişto, ne-am întors în urmă cu 10 ani.

 

 

 

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.