Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Burger Fest 2019

Era coadă la intrare, destul de mare, erau și doi pulițai care organizau circulația la modul teoretic. Pază la intrare, să nu intri cu mâncare și băutură de-acasă, coadă la jetoane, că nu se plătește în bani, dar totul mergea repede. Înăuntru un domn trăncănea la o scenă, să nu se simtă mulțimea singură și puteai evalua popularitatea burgerilor după cozi. Cea mai mare era la limonadă.

Am făcut un tur de orizont, am ales taraba unuia de care femeia mi-a zis că a fost la Master Chef (dacă mai ține minte cineva emisiunea aia cu Exarhu), adică n-a intrat în semifinale. Toate vedetele la coadă, cântărețul Rareș, cântărețul alb de la formația Alb și Negru, plus vreo câteva persoane în stare de super-insolație. O doamnă de la coadă a avut nevoie de trei traducători din română în română să explice că voia și ea niște burgeri, dar oamenii au fost amabili cu persoana cu handicap mintal sever, până la urmă au lămurit-o. Cumva a rămas acolo, așteptând instrucțiuni în continuare de la bărbații din jurul ei. Burgărarul șef a urlat 10 minute după „numărul 8”, un domn care făcuse o comandă și dispăruse.

Într-un final a apărut, genul ăla de votant, pe la 50 de ani, echipament cocălăresc tip Dan Alexe plus un vreo trei lanțuri dă fer la gât. Locuri multe de stat, dar nu le-am mai găsit pe toate libere. Pe unul dintre ele era eșuată o focă ce a explicat că el e de la „security” și trebuie să stea el pe un scaun, berile lui pe altul, haina pe al treilea. M-am dus la un fel de gradenă, n-am fost lăsat să stau pe ultimul rând, probabil să nu mă fac trafic de burgeri peste gard. După ce nu m-au lăsat în pace vrei trei paznici am mâncat pe fugă burgărul ăla, bun, ce să zic, și m-am cărat rapid.

La ieșire pulițaii de circulație croncăneau să nu merg pe stradă. Pe trotuar nu puteam, că erau parcate mașini. Pulițaiul de București nu știe legea, știe doar să fie sclav la „generalul” Oprea și să dea cu motocicleta în gropile nesemnalizate pe care tot el nu le amendează. Oraș mișto capitala, multe chestii faine, locuitorii sunt cei ce pun „cur” în București. Că primarul cu sârmă-n cur n-a ieșit primar printr-o întâmplare bizară.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.