Cartierul General

Breviarul nefericirii

Zic, fii atent, tura asta nu mai dau pe ProFM să nu mă deprim, dau pe EuropaFM dimineața când merg cu mașina, iar dacă întrebați de ce ascult radio e pentru că-s sărac și n-am MP3 player în mașină și nici bluetooth. Am radio de-ăla cu CD. Și cum mergeam eu așa liniștit, vreme superbă, trăgeam cu ochiu la șaormăria de la Dristor, intervine Vlad Petreanu: „Spuneți-ne ce vă nemulțumește în România. Tot. Vărsați aici la numărul bla bla bla”.

Și dup-aia încep să sune oamenii și să spună ce-i nasol în această frumoasă dimineață de vară. Una e de părere că cel mai nasol e sistemul de sănătate, altul că de la cultură ni se trage, că trebuie făcută mai multă educație, că să nu mai scuipăm semințe, altul zice că să nu mai fie nesimțiți la tot pasul. Petreanu sau Zafiu sau Luca, unul dintre ei, citește statistici despre nefericire românească, de exemplu cică 75% din români sunt nefericiți din cauza infrastructurii. Oamenii continuă să sune și să bocească.

Vlad Petreanu intervine din nou și povestește cum a încercat să-și pună declarația unică online la ANAF, dar nu s-a putut, și cum acum nu se mai poate depune declarația unică, cică doar online se poate, dar dă unul pe Whatsapp că se poate depune și fizic, gălăgie în studio, se enervează lumea, păi cum bă iar ne ducem la cozile ălea să stăm câte zece ore!?

Dup-aia au dat Final Countdown a lui Europe și știri, și știi ce-a fost prima știre, știii, vrei să-ți zic? Ei, prima știre a fost că se strică și vremea.