Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Brașovul, aproape de a câștiga campionatul de delir național

Chiar când credeai că nu se mai poate inventa nimic în materie de Arsenie Boca, doi dilii din Brașov au descoperit crucea de rugăciuni a lui Arsenie Boca, cam cum am profețit eu într-un text satiric inventat scris pe un site de mare audiență.

Dar, pentru că principala calitate a românului credincios este nesimțirea, ideea mi-a fost furată și pusă în practică la Brașov. Cercetările au fost efectuate de marele comandor al Ordinului Militar Sfânta Maria Creștin Ortodox, Liviu Pandele, mason dacic din Brașov, și popa Reit.

Mai jos un citat real dintr-un ziar quality:

„Lucrez la o carte despre civilizaţia dacilor din Şcheii Braşovului, iar părintele Aurelian Reit la lucrarea lui de doctorat. În timp ce cercetam arhiva comună a cetei junilor bătrâni şi Bisericii Sfânta Treime, am găsit o fotografie – document unică, în care apare regretatul părinte paroh Voineag alături de părintele Arsenie Boca”, ne-a declarat dr. Liviu Pandele, mare comandor al Ordinului Militar Sfânta Maria Creştin Ortodox.

Știrea a fost preluată de toată presa din România, pentru că principala calitate a acesteia este lipsa de discernământ. Chiar în aceste zile am citit pe umoristul Cristian Tudor Popescu, retras în Facebook, cum scria că funcția de primar a capitalei e a 5-a în stat. Tralalalaaaaa! Acum că nu mai trebuie să meargă la birou, nici nu mai trebuie să ia pastilele!

Revenind, deci, deliricul Pandele și cu popa Reit au descoperit o poză în care se vedea acea cruce. Apoi, să moară mă-sa, au descoperit și crucea! Minune mai dumnezeiască ca asta rar se întâmplă, să găsești crucea cu Arsenie exact când cultul păgân al lui Arsenie Boca este la apogeu? Dacă aș fi creștin aș avea cel mai puternic orgasm: exact în timpul vieții mele îi și lăcrimează icoana, îi apare și chipul pe pereți i se găsește și crucea! Iisus n-a făcut atâtea minuni după moarte!

Și pentru că vorbim de Brașov, și aici orice dement când atinge punctul critic vrea să mutileze tâmpa, mă aștept ca imediat să vină cineva cu ideea să facă o statuie a lui Arsenie în vârf, sau să cioplească cumva stâncile pe-acolo să iasă un bărbos care să semene atât cu Arsenie cât și cu Zamolxe, dacă e cazul.

Despre asta și alte subiecte am vorbit în podcastul de săptămâna asta. Toate episoadele din podcast se pot asculta aici sau pe iTunes.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.