Cum să boxezi cu aerul

Am mai povestit că am o „bulă” de internet destul de complexă și bine proporționată, urmărind deopotrivă pe Oana Lis, memarii din cele 50 de grupuri de meme tip Utopia și Autobaza, tot felul de jurnaliști, oengiști, profesori și țărani (sau cum li se spune acum, fermieri). Cu tot carnavalul din ultima vreme n-am văzut unul, măcar unul, să zică „băi, cred că am luat o țeapă când am votat cu PSD”.

Cam cum mi-am dat recent seama că poate am fost prost când am votat cu Băse în 2009 în loc de Geoană. Sigur, despre Geoană s-a spus că e prostănac, dar caracterizarea asta i-a făcut-o un tip care a zis și că proprietatea privată e un moft, așa ar trebui să luăm ce zice el cu un gram de otravă. Sau sare, nu mai știu cum era exact. Sau cum m-am prins la vreo câteva luni după ce-a fost ales Iohannis că tipul nu este altceva decât un impostor și faza cu „treabă nemțească” era doar un machiaj electoral. În fine, ideea e că, din când în când trebuie să-ți pui întrebarea: băi, oare sunt prost? Oare am fost prost atunci? Ar fi bine să fiu prost în continuare?

Și uite-așa, văzând că nimeni nu-și pune problema că poate a fost prost votând cu șleahta lui Dragnea sau, mă rog, cu o parte din ea, tind să nu cred deloc nicio informație referitoare la sondaje, conflicte în partidul de guvernare, „o să-și dea seama ăia cu cine au votat, iaaaa, acu o să sufere, na măăă” și alte asemenea idei care poluează spațiul public de ceva vreme. În special de când se bâlbâie ăștia cu salariile.

Faza e că dacă aș avea un solar cu vinete și roșii ar trebui în fiecare dimineață să mă trezesc, să dau cu niște apă pe față și să mă duc să mă uit un pic la ele. Ia să vedem, sunt verzi frunzele? Au suficientă apă? Ce s-a îngălbenit la vârf, o fi de la îngrășământ, am scăpat prea mult sau le-am inundat? Am vreo gaură prin nailon? O fi scăpat niște viermi pe undeva, a făcut sobolul vreun tunel. De-astea. Și după 3-4 luni aș avea roșii, vinete și, într-un final, zacuscă. În funcție de cum am evaluat eu toate alea de mai sus, mai multă sau mai puțină, dar tot ies vreo câteva borcane.

Putem înlocui solar cu atelier auto, job la corporație, scrisul unei cărți, construitul de mobilă, orice. Ideea e că după trei-patru luni de de-asta te alegi cu ceva: mai mulți clienți la atelier, bani de-o vacanță la bulgari, o carte, un dulap mișto. Dacă, în loc de toate asta am face analiză politică și previziuni despre ce va face PSD-ul sau PNL-ul în următoarea perioadă, după 3-4 luni ne alegem cu o opinie foarte utilă despre cum merge treaba în țara asta. Or eu mi-am dat seama că opinia asta nu mă ajută să cresc roșii și vinete mai bune și mai grase. În fine, nu mă pricep la horticulură, dar presupun că cam așa stau lucrurile cu plantele care dau fructe și alea care votează.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

One thought on “Cum să boxezi cu aerul

  1. Oache

    Aș vrea să citez din inteligența populară : “să-ți dai seama că ești prost, trebuie să fii un pic deștept”
    Prin urmare, prostul nu-și pune întrebări, el e sigur că e deștept!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *