Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Cum de e așa bogat Bill Gates

Dacă ar fi să trăiască doar din banii de la Microsoft, Bill Gates ar fi vai de steaua lui, abia al 9-10-lea cel mai bogat om din lume. Dar, băiat deștept, omul a mai investit și în alte companii. De exemplu, anul ăsta, înainte să fie anunțat ca cel mai bogat bogătan de pe planetă, și-a vândut acțiunile la McDonald’s și Coca-Cola. Nenea Bill era unul din cei mai importanți acționari Coca Cola. Dacă te-ai gândit vreodată să împarți o Coca-Cola cu Bill Gates, e bine să știi că el deja a împărțit una cu tine. Pe bani. Păstrează ălea 20% din cel mai mare francizor de Coca Cola, dar a vândut ălea de la compania mamă pentru că a scăzut profitul cu 55% anul trecut.

Bill mai avea acțiuni și la Exxon, cam ca JR la West Star Oil, Costco (un Metro american) sau Comcast. Zilele astea bagă bani în UPS și Siemens. Exact, Bill Gates s-ar putea implica în producția de locomotive, ceea ce e util pentru el că are acțiuni multe și la CFR-ul din Canada.

Am zis să scriu astea pentru că văd în presa „economică” din România se spune că a devenit iar cel mai bogat că au crescut prețurile la acțiunile Microsoft unde Bill mai trece doar ca să vadă cum îi iese fum din chelie lui Nadella în timp ce încearcă să citească ceva pe o tabletă Surface în timp ce are la descărcat pe torrenți Age of Empires II.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.