Cartierul General

Bizarro Metrorex

Modul de organizare al Metrorex trebuie predat în școli pentru că am impresia că cineva de-acolo, din conducere, a reușit să atingă Nirvana imbecililor. Ok, să exemplificăm.

Metrorex au înlocuit turnicheții de la metrou cu niște uși batante, cu geamuri transparente, care permit chiar și unei grase lente să treacă fără să plătească alături de prietena ei mai bogată, cu cartelă de metrou. Cartela se bagă invers în aparat, față de până acum, pentru că…, nu există o explicație. Ai zice că e prostie, dar cred că e mult mai mult de atât. Prostia presupune un fel de lipsă de intenție, aici e vorba de ceva gândit cu premeditare așa.

Metrorex nu e la prima chestie de acest gen. Indicațiile din stații sunt făcute sub îndrumarea unui retardat mintal, a vândut cartele încălcând legile fiscale și a început să repare/monteze automate de bilete abia după ce ministrul Justiției a fost invitat să sară turnicheții dacă nu-și poate cumpăra seara tichet.

Ultima chestie pe care am observat-o, după ce au montat ușile batante, e că au setat intrările și ieșirile invers. În stația pe unde mai umblu eu, Apărătorii Patriei, trebuie să faci un ocol și când intri și când ieși, cel mai mare flux de călători fiind ăia care pleacă spre Pipera (Unirii, Victoriei etc) și ăia care vin dinspre Pipera. Cam ca în schema de mai jos.

Faza e că această cruciadă împotriva bunului simț nu s-a încheiat încă. Peste câteva luni Metrorex va trebui să tipărească o serie nouă de cartele și, probabil, va rezolva problema cu săgeata aia. Adică, după ce am învățat pe toată lumea să pună săgeata invers, acum vor trebui s-o facă normal. Asta dacă nu se va găsi o metodă nouă de pus cartela în aparat, cât mai neintuitiv cu putință. Bizarro-șeful de la Metrorex are o reputație de imbecil galactic de apărat.