Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Berile românești irosesc banii degeaba în publicitate

Coca-Cola a investit câteva PIB-uri de țară medie în campania publicitară care a instituit „rece ca gheața” și asta face sens. O cola caldă e la fel de bună ca o bere caldă. Iar o bere caldă e mai proastă ca un pișat.

Din nefericire trăim în țara în care orice pitecantrop își poate deschide cârciumă, iar el sau celelalte maimuțe pe care le angajează nu înțeleg cam cum trebuie servită berea și-ți dau ceva călduț, cam ca un ceai. Am mai scris despre asta. Așa că orice efort dus în promvoarea berii cea mai bere și rețeta cea mai veche de 400 de ani. (între noi fie vorba, nu mă impresionează că fac berea după o rețetă veche de 400 de ani, pe vremea aia ciuma era la fel de populară ca strănutul și speranța de viață era vreo 35 de ani).

N-am băut niciodată o bere Tuborg rece, așa că presupun că e proastă. Poate e cea mai bună bere din lume, n-am de unde să știu pentru că nimeni nu o servește rece. Carlsberg? 50% din cazuri e servită călâie, mi se pare odioasă. Nu comanda nicăieri Carlsberg dacă au și alte beri, pentru că o să le țină afară maimuțele și o să pună la răcit Albacher-ul care se vinde. Plus că un fan Albacher e mult mai disus să-ți dea un pumn în cap dacă tu pretinzi că berea e rece și nu e.

Cea mai tristă formă de vânzare a berii este ultravizibilă în Brașov. Marele oraș turistic pentru persoane cu handicap mintal, nu are decât vreo 3 cârciumi cu bere cere pentru ca măscăricii scot din priză frigiderul peste noapte (că oricum e frig) și-l țin la minim ziua, să nu consume curent.

Dacă aș fi firmă de bere la asta aș face reclamă, la faptul că berea mea se bea rece, că nu e ciorbă.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.