Ovidiu Eftimie

Cartierul General

O bășină conține 67% taxe

M-a sunat unu’ de la Enel să mă enerveze, deși nu ăsta era scopul lui. Și nici al meu. Era ceva legat de abonamentul la curent, de o nouă ofertă, că se liberalizează piața etc etc. Nu asta era partea enervantă.

Cică în abonamentul meu unitatea de energie costă 29 de bani. Zic, ok, mă duc să felicit peștii din acvariu, nu or să mai stea pe întuneric 23 de ore pe zi. Dar, zice omu’, plătiți 58 de bani, că restul sunt taxe. Uitasem sau nu dădusem atenție, da fratele meu, ăștia ciugulesc bani și din priză, cum aprinzi un bec în casă, cum trebuie să-și bage gheara târfa asta de stat.

Și mâna lungă a statului ajunge până-n cur. Că, pentru a produce o bășină, ai nevoie de mâncare, iar dacă stai la oraș cumperi mâncarea aia de undeva. Și pentru o ceafă de porc și-o bere, dai taxe la stat pentru transport (benzină), străzi, impozit pe clădirea magazinului, impozit de 65% pe munca ălora care taie porcul, încarcă porcul, ambalează porcul, transportă porcul, vând porcul, 50% pe curentul electric folosit la frigider să țină berea la rece, niște TVA, taxa de mediu pe punga de la Mega, taxa de tablă pe conserva de fasole, zeci de taxe fratele meu, ca să poți mânca ceva.

Dimineața, pe veceu, unde bag o țigară care înseamnă 90% taxe către stat, nu poți să depui declarația aia de venituri (formularul maro) fără să tragi o bășină înainte, să cureți canalul, să iasă lin.

Ei bine, acea bășină conține cam 67% taxe.

6 Comments

 1. Ovidiu

  Nu, practic bășina e doar inflație, căcatul conține 67% taxe!

 2. Marius

  De moarte și taxe nu poți scăpa, indiferent dacă te caci, și mai ales dacă nu! Dacă nu te caci, mori de tănăr, dar măcar nu plătești atătea taxe lui Dragnea&comp!

 3. Ciprian

  Ati gresit statu’ baietii mei
  Hai in statu’ paralel fara taxe pe sistem!

 4. Ne facem toti suverani, ce plm!

 5. Giovani

  aha…acu v-ati trezit? da cand m-au saltat pe mine va bucurati…

 6. Emil C

  Mănîncă rahat ăla cu restul sînt taxe, ăștia de la enel și alții ca el sînt niște hoți. Taxele n-au crescut în ultima vreme, ba chiar au scăzut, dar prețul curentului e în continuă creștere…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén