Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Bănuiai deja asta! Bucureştenii sunt, de fapt, nişte moldoveni de fiţe

Ieri seară, după discuţia cu tocilarii de la Clubul de Lectură Nemira, am fost la o bere cu băieţii şi fetele. Doar că, înainte să ne apucăm de băut, Florin Stanciu, unul dintre tocilari, ne-a invitat la un mic test genetic.

Pe noi, ăştia ce nu suntem din Bucureşti. Pentru că, de fapt, bucureştenii sunt nişte moldoveni. “Moldova e populaţia cu materialul genetic cel mai apropiat de Bucureşti, mai apropiat chiar decât Muntenia” (de aici). Exact, deşi i-am spus că sunt braşovean, deci moldovean (nu?), tot sunt mai puţin moldovean decât un bucureştean.

Până una alta eu şi HonneyBunny de la subtitrări sunt braşovenii care participă la studiul ăla genetic mare iniţiat de nişte italieni, care vrea să vadă dacă ne tragem din Traian sau Decebal. Pen’că, deşi suntem braşoveni, măcar nu suntem atât de moldoveni ca bucureştenii.

Vreau să repet chestia asta cu moldovenii, că am o prietenă care-i mândră că-i bucureşteancă şi acum pot savura că este, genetic vorbind, mult mai moldoveancă decât un braşovean.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.