Un băiat și-a trecut pe nume personal site-ul Facultății de Litere

Pentru toți oamenii care cred că au prea multe avantaje în viață – și simt că ar fi normal să-i lase și pe alții să-i ajungă din urmă – există facultăți specializate din care ieși, pe lângă o calificare comică și nițel cum să zic neajutorat. Una din facultățile alea se numește „Facultatea de litere” din București, instituție care ar fi putut contribui serios la cota de șomaj a Uniunii Europene dacă statul n-ar fi investit serios în educație. Și când spun asta mă refer la faptul că statul face „angajări sociale” în educație pentru absolvenți de gen, și face la greu.

Ha, veți zice, iar e Eftimie cu figuri în cap, agramatul se ia de ăia de la litere cum se iau tractoriștii de Ferarri, că nu prea merită prețul. Dar stați așa, prima că Facultate de Litere n-a produs niciodată în toată istoria ei ceva echivalent cu Ferarri și doi că…

Au un site nou pe care am intrat să verific niște declarații de avere, că tot dau de un angajat la stat care e nemulțumit de cum merge treaba prin țara asta și eram curios dacă și-a făcut măcar trebușoara asta pentru țară. Nu-s acolo, dar nu contează, găsești pe site-ul Universității București. Omul pe care-l căutam eu a fentat și asta, dar deja nu mai contează pentru că…

La finalul site-ului Facultății de Litere scrie și cine are drepturi de proprietate pe textele de pe site. Este Cosmin Tudorache, omul care a pus tema de wordpress. Că nu cred că are drept de proprietate pe temă, scrie lângă ea că e făcută de WEN Themes.

Trebuie să fie o secție de româno-engleză pe-acolo și măcar un profesor care știe engleza și ce înseamnă cuvântul „copyright”. Presupun. Culmea e că pe vremuri exista cel puțin un om atent în acea instituție, ca dovadă pe vechiul site proprietarul lucrurilor publicate era facultatea, așa cum e normal.

Io decât zic asta, și-o păstrez pe-aci, că vreau să le bag degetul în nas ălora care se uită la scobitoarea mea din ochi când inverzes literele într-un cuvânt, mă înțelegi? Gen nu cunosc sensul cuvintelor pe care le folosesc în publicațiunea oficială.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

One thought on “Un băiat și-a trecut pe nume personal site-ul Facultății de Litere

  1. Alex

    Macar daca era destept si-si baga acolo un link catre portofoliul lui, sau macar contul de Twitter lol.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *