De ce au avut Oscarurile audiență mititică

Digi24, publicația bulei noastre de internet, anunță că într-adevăr, Oscarul de anul ăsta a avut audiență minimă și că ar fi și o explicație. După care o dau pe-aia cu „au fost filme care nu au avut succes de box-office”. Vrăjeală de Buftea, cum ar spune oamenii care mai țin minte expresia asta. În general filmele de Oscar nu sunt alea care rup la box-office, ce vi se pare că a câștigat vreodată ciocolata mare vreun film Marvel, vreun Star Wars sau Harry Potter? Sictir, Titanicul a fost o excepție, dublu sictir, niciodată nu dai exemplu excepțiile.

Audiența a fost mică din două motive simple. Primul ar fi amuzantul ăla de Jimmy Kimmel care e amuzant ca o un pește. Dă-o-n acvariu de treabă, păi după ce activezi 20 de ani în domeniul ăsta tot n-ai reușit să fii mai simpatic decât Billy Crystal? Și eu nu-s unul cu pretenții mari la umor, eu râd și la Bromania.

Al doilea e discursul de început. E singura chestie la care m-am uitat la Oscarurile astea, mai ales că am prevăzut corect câștigătorii fără să știu cine e nominalizat. Băi tată, ce gargară ieftină, te durea capul. Numai e „equality” și „chances” a vorbit ăla. A băgat atâta politică de doi lei de orice om cu bun simț ar fi închis televizorul. Serios, nu de-aia se uita lumea la Oscaruri, să fie dădăcită de un nehaios care usucă ficusul când screme o poantă. Se uită să vadă staruri de cinema mișto aranjate, să-și aducă aminte de ce le place de ele. Să glumească lejer cu unul cu altul, să se simtă bine, nu să-i aduci tu aminte că în industrie știați toți ce face Harvey Weinstein și n-ați comentat nimic 20 de ani și acum că s-a spart buba cu puroi faceți tăți pe curații la urechi și unghiuțe.

Practic, pe scurt, audiența a fost mică pentru că ediția a fost de căcat. Și da, audiența maximă o fi fost când cu Titanicul pentru că ăla nu este un film despre cum își face unul laba într-o piersică și altul i-o mănâncă și pentru că lumea n-a vorbit de-a obosit înainte de „diversity”, „equality”, „gender rights” și cum nu e niciun negru în filmul ăla, plus un asiatic, o lesbiană, un transexual în scaun cu rotile și o jumătate de pitic. Sunt doar niște filme, ce dracu, n-are rost să fie infestate cu umorile politice ale tuturor rataților.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “De ce au avut Oscarurile audiență mititică

 1. Nestian

  Da, da, dar la Digi24 își dădeau cu părerea toți bloggerii de film, ăia de au devenit experți în pișcotăreală.

  Reply
 2. Mihai

  Mie-mi place Jimmy Kimmel în general. Alături de Trevor Noah și Stephen Colbert mi se par cei mai amuzanți dintre gazdele show-urilor de noapte, deși ultimii 2 sunt foarte axați pe politicile lui Trump 🙂
  On topic: cred ca interesul fata de mondenități e pe un trend în declin în general. Înainte de internet, când informația nu era disponibila oamenii erau mult mai curioși despre ce rochie a purtat X sau cine n-a aplaudat Oscarul pentru cel mai bun actor. Acum parca oamenii încep sa se întoarcă la ale lor, sa se uite la Gala Oscar doar dacă s-a întâmplat ceva ieșit din comun, sa își aleagă conținutul, dar și când să se uite la el.
  In plus, abia s-au trezit oamenii pentru Game of Thrones duminica la 4 dimineața, cum sa stai treaz o noapte pentru a vedea cum își auto-periaza niște americani orgoliul?

  Reply
  1. john

   …Mihai,și mie mi se pare că ești, în general, în declin de prostie, dar asta nu inseamna că, în general, nu ai voie să te exprimi și sa-ți placă Jimmy kimmel in general …

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *