Ovidiu Eftimie

Cartierul General

De ce e Austria unde e și România nu

Ieri, la vreo jumătate de oră după ce colegul Ionuț a vorbit la telefon cu meșterul ce a făcut clopotul lui PF Daniel, sună din nou telefonul. Era meșterul care promisese că trimite poze, documentație etc pe mail. „V-am trimis, le-ați primit, e totul ok?”.

Omul a vrut să fie sigur că e totul în regulă și a sunat înapoi în România, în țara asta de mâncători de lebede și cozonac unde se parchează pe linia de tramvai, să verifice dacă el, personal, și-a făcut treaba bine. Înaintea clientului sau interlocutorului e onoarea lui.

Nu e de la imperii, poziție geografică, colonii, noroc, pile la Papa de la Roma. E de la oameni. E de la nea Grassmayr care a promis o chestie și a verificat să fie totul bine, că nu-și face firma de băcănie. Când nea Costel o să facă același lucru o să avem autostrăzi și bunăstare de o să ne iasă pe nas. Și bomboane.

13 Comments

 1. cetateanul turmentat

  Pe 25 februarie 2017 am organizat o inmormintare la Reghin pentru o matusa. Dupa ce totul s-a terminat cu bine am ajuns la pensiunea unde eram cazati si, pe la ora noua seara a sunat telefonul. Cine sa fie la ora asta? Ma uit pe ecran: “Feri Groparul” Il salvasem! 🙂
  “Buna seara, ma scuzati ca va deranjez, am sunat sa intreb daca ati fost multumit de serviciile noastre si daca totul a fost in regula…”
  Nu stiu daca asa procedeaza toti groparii din Romania, sau doar cei din Reghin, a fost prima inmormintare organizata de mine.

 2. LV

  Nu ai dreptate, piata din Romania s-a (mai) civilizat. Activez pe o piata (aproape) civilizata si pot spune ca:
  – eu fac asta;
  – colegii mei fac asta;
  – concurentii nostri fac asta.
  Si toti suntem “nea Costel”.
  Si o facem cel putin la fel de des ca partenerii nostri austrieci si mult mai mai des ca partenerii nostri francezi.

 3. Closed

  Eh… Nici austriecii nu-s usa de biserica din pacate. Da’ e adevarat, is mai spalatei decat noi in unele privinte.

  • unsirb

   Uau, ce eufemism! Ai putea fi postac psd cu atitudinea asta.

   • Closed

    As putea fi multe chestii. Dar sunt doar un nene care a trait pe 3 continente, vizitat si lucrat in vreo 30 de tari. Austria e la nivel mediocru cel mult. Serviciile (restaurante, hoteluri etc.) din alte tari sunt cu mult peste, austriecii, din ce-mi spun cei care au lucrat cu ei, sunt niste spagari, le place s-o bata-n cap cat cuprinde, nu-s un popor foarte prietenos samd.

    Austria e peste Romania in multe privinte, nici nu-i foarte greu, dar se poate mult mai bine.

  • Oana

   In unele privinte??? In multe, da! De anul trecut locuiesc la Viena, deci…da…e altceva! :))

   • CID

    Ai iesit din casa pe la ora 11 ? Ai vazut ce mizerie e ? Bucurestiul e mult mai curat. Ce mi-a zis un taximetrist care se falea ca neamul lui sta in Viena de minimum 4 generatii:
    “-Domnule mizeria asta nu o fac vienezii get beget,o fac emigrantii. Vienezi din mosi stramosi aici mai suntem doar vreo 20 %.”

 4. Spartanache

  Adica laptele Bradet n-a fost de fapt contaminat ? Ntz, ntz, ntz …

 5. Când țăranu de la noi încă își târa puțoiul prin nisip, Austriecii se uitau la X-Factor sa vadă bătălia dinte compozitori

 6. Otto

  “Nu e de la imperii, poziție geografică, colonii, noroc, pile la Papa de la Roma. E de la oameni.”

  Duaamne, cat de ignorant poti sa fii sa spui asemenea tampenii? Se vede ca Romania nu mai baga bani in educatie, nu numai la Costel dar si la bloggerii care fac generalizari stupide si trag concluzii mai simpliste ca unele personaje de la Vax Populi…

  • eftimie

   Cetățean deranjat de generalizări spunând lucruri generale. Ai și o argumentare obiectivă sau doar vrei să-ți verși năduful că ți-o regulat pretena vreun blogăr?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén