Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Atunci când Firea și STB chiar lucrează pentru omorât oameni pe străzi

Citeam la singura sursă credibilă din presa din România, Vitalie Cojocari de la știrile ProTV, că autobuzele alea noi cumpărate de Gabi Firea să scoată ochii pensionarilor pentru următoarele alegeri au o problemă. Aparent șoferii sunt prea grași ca să încapă pe scaun, iar varianta propusă imediat, să dăm scaunele mai în spate nu merge, că nu mai văd oglinzile.

Mmo, primarul folcloric al capitalei a zis că vor fi modificate pe cheltuiala producătorului, dar problema este alta și încă în vigoare: șoferii ăia sunt prea grași. Să fii gras este problema ta, până când ești gras și ai de transportat niște oameni. Că principala cauza a bolilor de inimă este obezitatea, iar boli de inimă înseamnă infarct, iar infarct înseamnă că ăla care conduce autobuzul poate să aibă rapid un black-out și să intre în intersecție la plezneală. Că oricum șoferii STB cam trec pe roșu într-o veselie și când sunt treji, d-apăi semi-morți.

La fiecare caz de-ăsta în care mai face unul un infarct se umple presa de „cum să depistezi simptomele din timp, cum să evităm”. E gras de nu încape în mașină, ce zici de simptomul ăsta? Nu vorbim de oameni cu burtică, că mai toți suntem așa. Vorbim de oameni atât de grași că nu pot conduce un autobuz. În loc să ia situația în serios, să-i ia pe oamenii ăia să-i trimită la ceva program de recuperare/slăbire, ceva, că sunt mii de diete, rețete și nutriționiști pe toate drumurile, modifică autobuzul să încapă Gargantua în el. Una că poate-i salvezi pe ăia de o viață nasoală, a doua e că poate-i salvezi pe oamenii pe care o să-i omoare când are un atac de cord la volan.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.