Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ateismul lutheran

Am tot întâlnit oameni cu acest discurs: Dumnezeu nu există „nu în forma propăvăduită de biserică şi religie”. Cam ăsta e trendul general în țara noastră, e ok Dumnezeu, nu-mi plac reprezentanții. Cum dădeau catolicii indulgențe de l-au enervat pe Luther, așa dau acum ortodocșii. Poți să fii orice fel de criminal, să te sinucizi sau chiar să fii Victor Ponta, bani să ai că imediat apare popimea să te pupe în cur în numele lui Dumnezeu. „E ok, am vorbit eu cu el, mai dai și matale ceva pentru sfânta biserică și poți să intri în rai, să violezi ceva și pe-acolo”.

E greu să fii ateu real, că vine momentul ăla când afli că ești singur, nu-l ai nici măcar pe Dumnezeu lângă tine. De-aia Mîndruță e ateu, dar sărbătorește și Crăciunul, că nu se știe. Vorba lui Radu A.P., merge la biserica de atei și se roagă la Dumnezeu să-i dea puterea să nu creadă.

E greu și să crezi în Dumnezeu și să te lauzi cu asta când iei șuturi. Teoctist îl pupa în cur și pe Ceaușescu, delicat, cât să nu fie necazul prea mare. E greu și să fii ateu, dacă se dovedește că există, ce ne facem? Așa că e bine să ai o scuză: „Moșu, eu am crezut tot timpul, alții m-au îndepărtat”.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.