Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Așa nu se mai poate

Stimați concetățeni, cred că am ajuns cu toții la concluzia că așa nu se mai poate. Pe fondul tragediei recente, care ne-a arătat adevărata față, de oameni lipsiți de empatie, de țara cu „lasă că merge și-așa”, unde totul se destramă încet. Încet încet ne ducem toți dracului.

E momentul să schimbăm ceva, să facem să fie bine, să nu mai acceptăm jumătăți de măsură, să mărim pedepsele dar mai ales vigilența, să fim cu ochii pe noi, băi, care vă mai faceți treaba în dorul lelii jar mâncați, ați înțeles, suntem cu ochii pe voi, vezi că aflăm imediat dacă ai făcut o prostie și ne năpustim spre tine să te enervăm, de ce-ai făcut mă prostia aia, auzi, nu înțelegi că așa nu se mai poate, vrei să ne omori pe toți?

Cetățeni, vedeți că am mai zis-o! Am zis-o și-n ’90, și-n ’91, și-n ’96 în 2004, 2009 și 2016 și în alte dăți mai recente, am spus-o cu tărie, cu artă și cu dibăcie: Așa nu se mai poate! De data asta s-a rupt pisica, dărâmăm șandramaua, tăiem cu scuipat, ăsta e momentul.

Faza e că asta e genul de afirmație pe care o facem, o fac și eu, o fac și alții. Cum știm că această afirmație este reală? Păi verificăm celelalte afirmații făcute de autor, au fost și ele reale? Adică a trecut de la vorbă la faptă? Când am fost confruntat cu un eveniment de magnitudine similară ca stres, am luat niște decizii? M-am ținut de ele? Gen, acest lucru nu este bun pentru mine, de-acum încolo, gata, #nusemaipoate schimb ceva, nu mai fac asta. Ei bine, dragii moșului, punându-mi această întrebare am descoperit că am mai avut ocazia să schimb direcția definitiv, să repar o problemă și am anunțat-o și n-am făcut-o. Și când am descoperit câte afirmații de genul ăsta am făcut și nu s-au dovedit a fi realitate, m-a luat așa un fel de jenă și m-am prins că afirmația cu „așa nu se mai poate” e falsă. E o vorbă, la fel ca celelalte, dacă e emisă de mine, dar nu e un adevăr, că aparent nu prea pot să emit propoziții cu mare valoare de adevăr, cel puțin nu în momente importante.

Și dacă și tu ai avut acest sentiment ciudat și nu sunt singurul, ce zici de senzația asta, cum ți se pare?

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.