Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Aquaman (2018)

Acest film este compus din trei filme: unul prost, unul mediu și unul foarte frumos vizual. Ca să nu pară trei filme separate, actorii asigură continuitatea, jucând prost în toate trei, poate cu excepția lui Patrick Wilson (Orm) despre care am început să bănuiesc că e robot. Serios, omul are 45 de ani dar în filmul ăsta îi dai maxim 27.

Vestea bună a filmului vine încă din primele secvențe: ăia care i-au șters mustața în CGI lui Superman în Justice League au în continuare joburi. Un ciuhap extrem de nasol, care arată super-dubios, cam ca ăia din reclamele la artrostop, cu o perucă urâtă, găsește o gagică pe malul mării. O duce în casă, aceasta este regina Atlantidei și-o cheamă Atlana și în ciuda faptului că ciuhapul CGI din fața ei arată uluitor de nasol, se îndrăgostește de el și face chiar și un copil. Acest copil este Aquaman. După care urmează o scenă de bătaie foarte bună.

După care începe povestea care nu conține absolut nicio surpriză. Aici e filmul ăla de serie B din anii ‘70. Scenariul pare să fie făcut pentru un desen animat, replicile sunt cretine și/sau cringy. Scenele de acțiune ar putea fi chiar faine dacă nu ar fi muzica extrem de proastă. Habar n-am cine a ales muzica, dar presupun că a fost făcută pe următorul sistem: „Băi, ce ar merge aici? Toto – Africa. Bun, mișto melodie, găsiți-mi cei mai netalentați negri de pe planetă și puneți-i pe ăia să facă o versiune. Și-o băgăm pe aia. Dar doar dacă iese foarte prost, da?”.

La un moment dat mi-a trecut prin cap să mă duc la budă, că nu mi se părea că aș pierde ceva din film. Dar nu m-am dus, că aici intervine partea bună. Filmul are și niște imagini absolut superbe. E o secvență în care eroii noștri coboară în adâncuri în timp ce-s atacați de niște creaturi turbate, artă, frate! După care niște cadre penibile, după care iar imagini superbe și tot așa. Poți să-ți dai seama ușor ce a fost filmat de James Wan (regizorul) și ce a fost filmat de „second unit” unde probabil au luat un tip care face filme pentru o televiziune locală din Orăștie.  

Plus Momoa – Aquaman. Știm că e un actor slab, da-i simpatic. Ca să înțelegeți cât de prost joacă ăia, gândiți-vă că Dolph Lungren e printre cei care joacă bine. Ei, Momoa ăsta are charismă și nu poți fi supărat de el ba, mai mult, îl și admiri un pic având în vedere ce vorbe i-au pus scenariștii în gură și cum încearcă să scoată tot ce-i mai bun din ele. 

În concluzie, merită văzut, pentru jumătate din imaginile din film și pentru Momoa. Dar nu vă așteptați să fie ceva bun, singurul motiv pentru care nu a fost făcut praf ca altele din univers e că Warner Bros a învățat lecția și a început să decarteze unde decartează și Disney/Marvel de-i sunt ridicate în slăvi filme mediocre.

5 Comments

 1. Dragos

  Mie mi-a plăcut! Adică PLĂCUT!
  Îl aștept în 4k, multe din scene mi s-au părut distruse de rezoluție. Arătau de kkt într-un mare fel! Am zis că o fi devină sala.
  Muzica? Habar n-am despre ce vorbești!
  Povestea e plată. Începutul ăla CGI e CUMPLIT!
  Dar adunat totul, chiar mi-a plăcut! Adică dat fiind că am rezistat în sală la SWTLJ, ăsta chiar e genial de mișto făcut! Și povestea, deși slabă și previzibilă, nu e proastă.

  Iar scena cu selfie este esență de bună!

 2. Bogymeister

  Fix acu am intrat pe usa revenind de la fix filmul asta. Cred ca toate criticile sunt un pic nedrepte, filmul e cat se poate de bun. E un film cu supereroi si cam atat, livreaza exact ce trebuie. Avem bataie? Check. Avem efecte vizuale superbe? Check. Avem un erou si o gagica pe acolo sa fie frumos? Check. Nu inteleg, ce putem astepta de la un film DC/Marvel? Candidat la Oscar sau ceva? Hell no. Daca nu aveam o senzatie crunta de pisare de la caldarea de Pepsi pe care am bagat-o nu simteam cum treceau cele doua ore si ceva din film. Altfel ce pot sa zic un film misto, toate neajunsurile pot fi trecute cu vederea ca nu suntem juriu de Oscar.

 3. Paul

  Scenele de acțiune și mișcarea camerei au fost impresionante..James Wan are un stil aparte…filmul ăsta s-a vrut a fi un cartoonish din anii 80 și le-a reușit la maxim…plus ca ce mai contează povestea când avem cel mai ambitios film cu supereroi creat vreodată ca anvergură și desfășurarea de forțe.

  • eftimie

   Hai să nu exagerăm cu „cel mai ambițios” că Infinity War + ăsta care vine sunt mult mai și, și mai și.

 4. ac

  tocmai am venit de la film., dar nu stiu exact despre ce a fost, ca nu am fost atenta; in mare parte, m am uitat doar la bunocu’ ala de momoa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén