Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Aquaman (2018)

Acest film este compus din trei filme: unul prost, unul mediu și unul foarte frumos vizual. Ca să nu pară trei filme separate, actorii asigură continuitatea, jucând prost în toate trei, poate cu excepția lui Patrick Wilson (Orm) despre care am început să bănuiesc că e robot. Serios, omul are 45 de ani dar în filmul ăsta îi dai maxim 27.

Vestea bună a filmului vine încă din primele secvențe: ăia care i-au șters mustața în CGI lui Superman în Justice League au în continuare joburi. Un ciuhap extrem de nasol, care arată super-dubios, cam ca ăia din reclamele la artrostop, cu o perucă urâtă, găsește o gagică pe malul mării. O duce în casă, aceasta este regina Atlantidei și-o cheamă Atlana și în ciuda faptului că ciuhapul CGI din fața ei arată uluitor de nasol, se îndrăgostește de el și face chiar și un copil. Acest copil este Aquaman. După care urmează o scenă de bătaie foarte bună.

După care începe povestea care nu conține absolut nicio surpriză. Aici e filmul ăla de serie B din anii ‘70. Scenariul pare să fie făcut pentru un desen animat, replicile sunt cretine și/sau cringy. Scenele de acțiune ar putea fi chiar faine dacă nu ar fi muzica extrem de proastă. Habar n-am cine a ales muzica, dar presupun că a fost făcută pe următorul sistem: „Băi, ce ar merge aici? Toto – Africa. Bun, mișto melodie, găsiți-mi cei mai netalentați negri de pe planetă și puneți-i pe ăia să facă o versiune. Și-o băgăm pe aia. Dar doar dacă iese foarte prost, da?”.

La un moment dat mi-a trecut prin cap să mă duc la budă, că nu mi se părea că aș pierde ceva din film. Dar nu m-am dus, că aici intervine partea bună. Filmul are și niște imagini absolut superbe. E o secvență în care eroii noștri coboară în adâncuri în timp ce-s atacați de niște creaturi turbate, artă, frate! După care niște cadre penibile, după care iar imagini superbe și tot așa. Poți să-ți dai seama ușor ce a fost filmat de James Wan (regizorul) și ce a fost filmat de „second unit” unde probabil au luat un tip care face filme pentru o televiziune locală din Orăștie.  

Plus Momoa – Aquaman. Știm că e un actor slab, da-i simpatic. Ca să înțelegeți cât de prost joacă ăia, gândiți-vă că Dolph Lungren e printre cei care joacă bine. Ei, Momoa ăsta are charismă și nu poți fi supărat de el ba, mai mult, îl și admiri un pic având în vedere ce vorbe i-au pus scenariștii în gură și cum încearcă să scoată tot ce-i mai bun din ele. 

În concluzie, merită văzut, pentru jumătate din imaginile din film și pentru Momoa. Dar nu vă așteptați să fie ceva bun, singurul motiv pentru care nu a fost făcut praf ca altele din univers e că Warner Bros a învățat lecția și a început să decarteze unde decartează și Disney/Marvel de-i sunt ridicate în slăvi filme mediocre.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.