Bine, într-un peisaj media în care Ziarul Financiar – un cotidian de umor involuntar – este considerat o publicație serioasă iar Capital este un fel de agregator de click-bait făcut pentru super-retardați și plante, e normal ca un ziar de țâțe și horoscop să încerce o repoziționare pe zona asta. Că țâțe sunt acum peste tot.

Așa că, în lumina ultimelor povești cu UBER care a dat mai mulți bani la stat decât primele 9 firme de mafio taximetrie din București, Libertatea face o descoperire de tip Ciuvică și lansează această bomboană de presă.

economie libertatea

Asta explică și de ce ministrul Muncii e Olguța Vasilescu: pentru că încă mai sunt oameni în România care cred că impozitul se aplică pe profitul net. Gen, după ce iei salariul net la ăla se calculează impozit pe profiterol. Și doar impozitul pe profit sunt bani la stat, alte scamatorii gen CAS le plătești la Mec.

În fine, pentru că niciunul din ziarele care au cotcodăcit faza cu UBER și Ministerul de Finanțe și taximetrie n-a dat vreo chestie de pe MF ci un copy/pasta de pe un text de agenție (probabil), mai jos sunt cifrele despre UBER conform datelor de la Finanțe.

Ce reținem din asta? Păi circula snoava cu un bogătaș american care s-a prins că va fi criză prin anii ’30 când a auzit pe ăla care-i ștergea pantofii că-i dădea sfaturi despre bursă. Cam așa și cu Libertatea. Oricum, trebuie luat în calcul și că informațiile astea sunt furnizate de mine care sunt atât de jurnalist cât e Toni Grecu reporter TV.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |