Zilele astea e iar „Les Films De Cannes” la București și voiam să merg la „The Man Who Killed Don Quixote”, pentru că-mi place Terry Gilliam și pentru că am văzut și „Zero Theorem” și mi-a plăcut și am impresia că nu se mai fac astfel de filme și multe alte motive.

La CinemaPro se intra prin cealaltă intrare, că aia principală era folosită la ceva, n-anunțase nimeni nimic, nu-i bai, intru, iau loc în față și admir ecranul unde văd ceva urme de VLC. Și, ca un dobitoc fără seamăn, încep să fac „glume”, să-i zic gagică-mii că „nu mai dau ăștia filmul că Mungiu (organizatorul festivalului – n.mea)a tras pe stick-ul cu filmul o nuntă cu o masă de 40 de persoane, și asta la regizorii români e ca o orgie porno, doar că se mănâncă, și ăștia nu pot recupera filmul că nu merge „undelete” pe stick”.

Și 20 de minute mai târziu ne-anunță o fată că chiar e o problemă tehnică și că nu pot difuza filmul și că va fi reprogramat. Încă nu s-a întâmplat asta (au trecut vreo trei zile de-atunci) și mi-e teamă să mai fac predicții despre ce face Mungiu. Filmul cu pricina e cam blestemat, a durat vreo 30 de ani să-l facă, a fost în „development hell” o grămadă de timp, n-aș vrea să aflu că Mungiu a șters chiar stick-ul cu originalul și mai trebuie să monteze moș Gillian filmul încă o dată.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda