Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Alocuțiunea domnului Rareș Bogdan la Televiziunea Realitatea

Luați de valul declarațiilor înlăcrimate ale domnului Marian Vanghelie de ieri seară, puțini au observat un caz mult mai mișto de urmărit: cel al delirului analisto-politic. Fără nici un fel de mișto, după un intro de 8 minute, cum nu s-a mai făcut în televiziune de pe vremea când președinte era Octavian Paler, pe ecran a apărut fața de vampir clasic a domnului Rareș Bogdan. Acesta a avut și el o introducere interminabilă, din care spicuiesc:

Bună seara doamnelor și domnilor.

Bună seara.

Frică, fricăăăă, multă frică.

L-ați văzut pe Victoraș? Din ce în ce mai mic. E încă Premierul României. Pentru puțin timp.

Frica este cel mai puternic sentiment de pe pământ. Nu există un sentiment mai puternic decât frica. Nici iubirea, nimic nu e, nici durerea nu este atât de puternică. Frica. O simt până și tigrii, darămite maimuțele. Dacă tigrilor le e frică, vă dați seama maimuțelor cât de frică le este?

Când încrucișezi un cazacioc, deci un cazacioc, cun un dans din buric adus din Dubai și din Abu Dabi iese o manea politica pura, manea politica pura. Tovarasul victor Ponta i-a executat pe 3 dintre cei de care se temea.

A urmat o comparație între răsturnarea lui Năstase și noaptea de cristal a lui Hitler – dl. Rareș Bogdan este, totuși, un erudit – după care năvălit ca un raid al hunilor lui Attila, direct în wikipedia:

Revoluția Culturala a domnnului Victor Viorel Ponta a fost lansată inițial de Mao Tse Dung pe 16 mai 1966, adică înainte de a se naște Victor Ponta.

Aici mi s-a întrerupt filmul, dar înregistrarea cu delirul lui Rareș Bogdan poate fi găsită pe site-ul Realitatea TV. Nimic nu este inventat, Rareș pur și simplu are acces la niște ciuperci la care noi, muritorii de rând, nu vom ajunge niciodată.

Într-un fel mi se pare logic că tot este propus președinte la TVR. Avem nevoie de un nou Paul Everac.

8 Comments

 1. Iulian Rinder

  Frica tigrilor? Poate omului îi este frică ca noii tigrii de hârtie – vorba lui Mao – să nu-l uite pentru ciloanul bugetat de la TVR.Deşi mao definea occidentul drept un astfel de tigru ,,fricos”.
  Pe de altă parte cetăţenul Ponta are peste 42 de ani, deci este născut în 1972. Matematica de clasa doua ne domonstrează acest fapt.
  Iar revoluţia culturală a avut loc în 1966.
  Evolţia de ligău pare a fi însă atemporală.

 2. mihai

  Revolutia (WenMing) a inceput in 66. In 76 Mao era deja usor mort.

  • eftimie

   Corect, ’66, greșeala îmi aparține. Domnul Bogdan, erudit fiind, a citat corect din wikipedia.

 3. Primul? Te inseli!
  Numai eu stiu vreo 5 situatii in care l-a depasit lejer pe scara penibilului pe Mihai Gadea. Tin minte ca intr-o seara se apucase de Ghita, nu ca l-as apara pe acesta, si ii zicea ca se ocupa de el, ca va sta 10 ore in direct cand DNA il va ridica pe Ghita etc.

  • eftimie

   Am impresia că ar fi în stare s-o facă, să meargă la DNA să facă giumbușlucuri în fața camerei vreme de 10 ore.

 4. HeyRup

  Intr-adevar nu este la indemana oricui ce a facut domnu’ Rares aseara, dar Gadea face asta de cativa ani.

 5. Dl. Rares (sau dl Bogdan, nu mi-e clar) a facut un rating de kkt pe discursul sau interminabil si un rating exceptional cand si-a lasat, in sfarsit, invitatul sa vorbeasca. Din asta va intelege ca trebuie sa-si lungeasca discursul, ca sa nu mai supravietuiasca nici un telespectator pana incepe invitatul, ca sa-l puna pe el intr-o lumina proasta, baga-i-am in pizdili mamii lor de telespectatori nerecunoscatori.

  Marea intrebare a dlui Rares e daca mai are nevoie si de invitat in cazul asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén