Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Să ne aducem aminte cu ce ucrainieni empatizăm

Sigur, e mişto să fim alături de tipa aia cu machiajul super-profi din piaţa din Kiev care ne cheamă la luptă pentru libertate alături de ei, dar să nu uităm nişte chestii.

  1. Printre ăia care luptă “pentru libertate” acolo sunt şi câţiva extrem de naţionalişti şi fascişti. Şi de ce ne-ar păsa nouă asta?
  2. Pentru că Ucraina n-a înghiţit cum trebuie povestea cu Insula Şerpilor, interesul lor în apele teritoriale româneşti fiind şuntat de decizia de acu’ vreo 5 ani de care a uitat toată lumea. Ar fi vrut ei să pună mâna pe bucata aia de teritoriu, să vândă resursele mafioţilor lor, nu alor noştri;
  3. Pentru că copilaşii ce empatizează cu orice căcat dacă este cool, instagramat şi emotiv, uită povestea cu nava Rostok, o chestie cu 5000 de tone de oţel care a eşuat pe canalul Sulina în 1991 şi a stat acolo suficient cât să-şi amenajeze ucrainienii canalul Bâstroe. Mai ţineţi minte revoluţia portocalie de prin 2004, pe urma căreia a câştigat şi marinarul felator de licurici preşedinţia? Ei, pe-atunci au apăsat pedala de accelaraţie băieţii exact pentru futerea intereselor economice ale României, pe canalele de Dunăre.

Asta e, îi vezi de la distanţă, mulţi au internetul pentru like-uri, unul n-ar căuta să afle pe ce lume trăieşte. Da, tipa aia cu libertatea pe maidan e prea profi, da, s-a mai făcut filmul ăsta cu oameni care trag în nevinovaţi (prin ’89, pe la Universitate, unde dau hipsterii cu petul în asfalt împotriva capitalimului neinstagramabil), da, deja poliţia a trecut de partea poporului şi urmează să apară Dinescovici la televiziunea ucraineană de stat cu două degete în sus şi Hlitchko cu plovăr roşu să spună că au învins.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.