Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Adopțiile, o problemă mereu actuală în România

În ultimele zile mi-a fost destul de dificil să deschid internetul și să mă uit prin el pentru că absolut toată lumea dezbătea cu seriozitate subiectul adopțiilor și al cazului bizar în care o fată din Baia de Aramă a trebuit să fie adoptată cu forța, că mama fake plătită de stat nu mai voia să-i dea drumul. Și văzând câtă lume se pricepe la subiect, am zis să nu mă bag din prima ca să nu cumva să par prost. Am stat, am studiat, am cugetat și am ajuns la unele concluzii, pe care le voi prezenta în rândurile următoare.

În primul rând trebuie să începem cu începutul, și-anume cu abandonul copiilor. Mi se pare incredibil ca în 2019 să abandonăm copiii în condiții de ev mediu, la maternitate, la mânăstire sau la vreo rudă mai senilă, care nu se poate opune. Hai să modernizăm un pic treaba, hai să colaborăm cu sectorul privat, de ce nu facem ca în cazul pașapoartelor și deschidem un birou de abandonat copii la mall?

Acolo, lângă magazinele Lego și ce mai sunt, faci și un țarc unde părintele român poate să vină să-și abandoneze copilul. Dacă nu-l ia nimeni în trei zile, acesta poate fi adoptat. Știi cum pe la Hornbach când aduc tot felul de cățeluși și pisici de adoptat, și-i pun exact la ieșire? No, așa putem face și unul la mall și la benzinăriile mai mari de unde să-ți poți lua un copil.

Cred că asta va încuraja pe mulți dintre noi să vorbim mai deschis de adopție, să vedem și noi anunțurile alea cu „am găsit acest pui de om speriat pe casa scării, l-am spălat, l-am deparazitat, îl dau la adopție că noi nu putem să-l ținem, mie mi-e milă așa, de la distanță, o familie dacă se găsește, share masiv”.

Bine, sunt conștient că se va trezi cineva să-mi atragă atenția că ăsta nu e un subiect care poate fi tratat așa lejer, dar nu e așa, că dacă ar fi așa l-am lua în serios și n-ar mai fi atât de mulți orfani în România. Că sunt foarte mulți, atât de mulți că în unele județe instituțiile care au grijă de orfani sunt cel mai mare angajator. Și n-ai adopta copiii cu mascații, că în curând în țara asta și când o să mergem la veceu o să facem descindere cu procurori, tu-i neamul mă-sii de țară de iacobini.

Așadar, revenind la discuția inițială, deci eu propun ca situația de la Baia de Aramă să se tranșeze cinstit, respectiv cele două echipe se vor confrunta în următoarea ediție de Exathlon pentru premiul cel mare. Concurenții, procurori, părinți adoptivi, executori judecătorești și mame de plasament se vor întrece în cele mai spectaculoase și dificile probe pe o insulă din Atlantic, într-un decor superb, parcă rupt din sânul naturii.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.