Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Acțiune, karate, tensiune, thriller și happy-end la Fabrica Bergenbier Ploiești

Într-o zi, oamenii de la comunicare de la fabrica Bergenbier din Ploiești s-au adunat și au tras peturi, iar tipul care a tras petul cel mai scurt a trebuit să fie ghid în turul fabricii cu ocazia zilelor porților deschise. Omul a acceptat onoarea cu demnitate și a încercat să-și facă treaba cât mai competent cu putință. El este acest om.

om-bergenbier

Omul ne-a dus să ne arate cum se face berea. Problema e că toată lumea știe cum se face berea. Câteve ingrediente, le iei, pui apă, faci must, pui în cutie/sticlă/pet și dai drumul la televizor când începe meciul. Iată tot procesul explicat pe scurt.

cum-se-face-bergenbier

Următoarea hală în care am intrat, unde se fermentează berea, probabil, e hala aia în care are loc bătălia finală din filmele de acțiune, cu Jason Statham sau alți eroi. Ăla, negativul, tocmai l-a aruncat prin geam, prin dreapta, pe Jason. Dar eroul nostru, cu o ultimă sforțare, se prinde o margine și nu cade. Negativul vine și-l calcă pe mâini când, surpriză, prietenul cel mai bun al eroului pozitiv (interpretat de Alexandru Papadopol), despre care toată lumea credea că este mort, e viu și reușește, cu ultimele puteri, să arunce o sticlă de bere în capul ăstuia. Eroul nostru se ridică și se îmbrățișează cu femeia pozitivă din film, de care vă voi povesti mai încolo.

butoaie-de-bere-bergenbier

În următoarea încăpere în care am fost se face filtrarea berii. Aici e scena de bătaie cu bruta. Orice film de-ăsta are are și un malac, o brută super-rezistentă la bătaie, cu care te bați cam vreo 10 minute. Bruta rupe una din țevi și vrea să-l nimicească pe eroul nostru. Acesta însă își folosește cunoștințele superioare de karate și-l dezarmează, apoi îl omoară cu țeava aia.

bergenbier-sectia-filtrare

Prietena eroului pozitiv este și ea o persoană puternică, dar negativii au răpit-o și o țin în încăperea aia cu calculatoare unde măsoară oamenii diverse standarde de calitate. În timp ce pozitivul se bate cu bruta, femeia, legată pe scaun cu etichete de bere, reușește să se elibereze și ia un keg de 50 de litri și-l dă în cap mafiotului care o păzește. Mafiotul nu observă mișcarea, că era atent la bătaia din zona de filtrare și decide să moară.

role-etichete-de-bere

În zona de îmbuteliere a fabricii omul de la Bergenbier ne-a explicat cum că, înainte de a pune dopul la bere ea e agitată un pic, să iasă tot aerul din ea. Ajută la etanșare. În această zonă va avea loc scena cu împușcături. Pentru mai multă acțiune vor fi și câțiva negativi pe motociclete cu mitraliere. Eroul nostru îi va lovi cu navete de bere în cap și-i va nimici până la ultimul.

bergembier-imbuteliere

După exterminarea tuturor dușmanilor, femeia pozitivă și eroul pozitiv ies din fabrică având răni superficiale și privire ce le trădează tăria de caracter. În fundal, dinspre Ploiești, se aud sirene de poliție și SMURD. Eroul pozitiv se așează pe o banchetă și deschide o cutie de Bergenbier. Nu se supără nimeni la un pic de product-placement dacă filmul de acțiune a fost bun.

În scena de post-credits apare Samuel L. Jackson și îi spune omului care ne-a fost ghid în fabrica de bere că are nevoie de el, că adună o echipă de oameni cu puteri extraordinare. Logo-ul firmei de producție. Sfârșit.

3 Comments

 1. Dragutz, da’nu-nteleg : Mandruta e dus sa testeze masini scumpe, tu testezi la bere, Vlad la fel, numa’la chestii faine : meh, da’la o turnatorie, o sectie de scularie, o fabrica de nasturi – nu va duce nime’ ?…
  Zic si io asa, de invidios…
  Si votez cu Ciolos (ce, chiar nu candideaza ?)…
  No, nu-i bai.

 2. mucea

  Te văzuși cu Satana? 🙂

  ” Bergenbier este o bere atât de proastă încât am văzut oameni care au preferat să nu mai bea nimic când au auzit că, în cârciuma respectivă, nu mai era decât Bergenbier. Dacă li se spunea “Mai avem pişat cianurat şi Bergenbier”, oamenii ar fi cerut imediat “patru halbe de pişat cianurat, vă rog!”. Îi respect enorm pe cei care fac reclamele la Bergenbier, practic sunt nişte supra-oameni. Să bei un pahar din aşa ceva (măcar de probă) şi apoi să poţi să faci o reclamă bună e decorabil. Bergenbier la are gust de hârtie, amidon şi eşec. Este produsă în România de Satana.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén