Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Acesta este planul meu

Știi cum e să trimiți bani din Africa de Sud în Brazilia și cât durează, câte hârtii trebuie să învârtim? Fac o treabă, tu trimiți banii de-acolo, ăsta de-aici vine cu o confirmare electronică și îi dau, avem un lighean cu bani de rulaj, hai să ne mișcăm dracului că avem o grămadă de treabă, nu mai ardem păduri și ținem putori prin birouri să ștampileze hârtii.. Bună afacere, moșule, dă-mi-o mie. Ia-o, că am treabă. Ce treabă?

Păi hai să-ți spun planul meu. Am venit aici, în America pe la bogați, zic, bă, nu vreți să fiți și mai bogați? Nu trebuie să răspunzi, că știu. E, care crezi că este cea mai utilizată chestie din lumea noastră modernă? Cafeaua? Furculița? Nu, curentul electric. Și avem enorm de mult curent electric și nu-l folosim decât la blender și să ne uităm la ecrane cu el, ca să ne treacă timpul mai ușor. Eu zic să-l folosim să ne deplasăm cu el, ce naiba, am folosi mult mai mult curent și voi, bogaților, o să aveți mai mulți bani că sunteți toți acționari la companii de curent. O să-i fac pe toți obsedații ăștia de mașină să meargă cu ele doar pe curent electric.

Bă, termină, n-o să meargă asta din două motive de costuri. Primul ar fi că invențiile tale pe mașini electrice o să fie patentate și nimeni n-o să vrea să-ți plătească bani pe patente și drepturi de autor, că aici e SUA, nu sărăcia aia de România unde sparții ăia în cur cred că e ok să mintea omului, de-aia n-au un drum drept.

Da bre, dar eu o să le dau gratis. Luați moca patentele de mașini și inovații electrice în domeniul ăsta, faceți și voi, ce contează, că noi vorbeam că vindem curent electric, nu mașini.

Bun, dar ce facem cu toți colegii noștri care au acțiuni la firme de petrol? Știi că-s bani serioși în asta, facem războaie pentru așa ceva.

Păi bine, mă, amărâților, voi vreți să vindeți petrol la linguriță, cu galonul, la milioane de alți amărâți? N-auzi că am un plan? Știi că e avem spațiu deasupra, e ca terenul pe-aici, doar că e sus, ca suprafață de de cinci ori mai mare și e la liber, putem pune orice acolo. Și ca să te duci acolo tot petrol trebuie, că n-am inventat încă racheta electrică.

Da, bă, da vezi că e scump ca dracu’ 150 de milioane de dolari e o lansare și ne costă tabla de pe rachetă de ne îndoaie.

Da, boss, știu, doar că eu o să fac racheta reutilizabilă, ca o dubiță de marfă, ce crezi, că-s tarabagiul ăla de Bezos? Uite aici, am ajuns la 10 milioane transportul și deja merge treaba, facem trafic. Hai, investiți și voi niște bani, dacă ne mișcăm cum trebuie o să plece rachete zilnic, sau din oră-n oră.

Și-ți mai zic o treabă. Știi cum e cu nichelul, că e pe planetă, dar e limitat, și trebuie să te înțelegi cu tot felul de dictatori nealbi pentru el. E, dacă facem treaba cu dubița, și perfecționez un pic tehnologia, e plin de pietre prin Cosmos prin jurul nostru, prindem una și-o parcăm în Pacific, aicea, și-ți trântesc o mină de nichel în mare mai mare decât toate minele de nichel din lume.

Băi, ne-ai convins, de câți bani ai nevoie?

Cum de câți? De toți.

Share links: | | Nou! De la Mizil la Lună, epub sau pdf, gratis.

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.