Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

3 chestii despre RAT Brașov despre care nu prea se vorbește

Acum că influencerul Marian Godină a făcut celebră și RAT Brașov, compania de transport public din localitate, profit și eu de ocazie să vă povestesc niște chestii mișto care se întâmplă acolo, că hipsterimea e preocupată să se închine doar la ce mai vede în Cluj, pe Facebook. Cum blogărul principal al orașului e prea bogat să mai meargă cu autobuzul, să vă povestesc niște faze mișto de-acolo, că Brașovul e cu vreo 10 ani în fața României și la capitolul ăsta.

Timpi, traseu

Brașovul a fost primul oraș din România care a avut transportul public pe Google Transit. Știi că și-a lansat și Bucureștiul o aplicație, care merge mai prost decât asta, că trebuie să dăm o pâine și la programatori. Dar la Brașov asta e veche și de vreo câțiva ani ai în stații și panouri cu LCD care-ți spun cu aproximație când vine autobuzul pe care-l aștepți. Nu e perfect, dar e ok. În fiecare stație sunt și niște hărți cu traseele tuturor autobuzelor, dacă nu ai carnet.

Poți să-ți iei orice fel de bilet

Dacă n-ai „card de călătorie” nu-i bai. Poți să-ți iei bilet de-ăla de hârtie. Și dacă n-ai nici automat de-ăla de bilete în stație sau chioșc de bilete, există o aplicație! O conectezi la card și scanezi un cod QR, poți să-ți iei bilet așa. Nu e țeapa ca la București, unde poți să iei doar abonament pe o zi, nu, poți să iei un bilet, la același preț ca la chioșc. 2,5 lei călătoria.

Biletul e valabil pe toate liniile

Biletul de RAT Bv e valabil 50 de minute, indiferent în ce autobuz te sui, dacă schimbi, dacă cobori să bei o bere sau ceva. E o practică comună în Occident, la Brașov e asta de vreun cincinal. Practic n-ai nicio scuză să nu mergi cu autobuzul.

Bine, asta nu înseamnă că e totul perfect. Tot români transporți cu autobuzele alea, deci pensionari nesimțiți găsești, cocalari care se semnează pe ele, găsești, imbecili care se pișă, da, retardați care stau în ușă, da. Nemulțumiri au fost o grămadă, mare parte dintre ele legate de nesimțirea șoferilor, că și ăia erau tot români. Au fost niște arestări pe-acolo, că șefimea a cam furat, ca la orice companie de stat. Dar, per ansamblu, dacă te uiți la vreo 10 ani, RAT Bv a evoluat decent spre o companie cu adevărat utilă.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.