Cea online, de exemplu, participă cu spor și sârg la campionatul național de SPAM: Cât de în față putem ajunge pe prima pagină la Google cu Horoscopul? Legenda spune despre un site care a reușit să-i facă și pe Avocatnet și pe România TV și să se scurgă direct pe tastaturile internauților care au căutat 3 mai pe Google.

ziua-presei

Clubul Român de Presă, o asociație care a avut onoarea de-a-i avea șefi și pe pseudojurnalistul CTP și pe Turcescu, a postat un comunicat de presă pe pagina lor, atât de plicticos încât ai impresia că au vrut să demonstreze dintr-un singur text de ce nu mai cumpără lumea ziare. Păi dacă nici voi, despre voi, nu știți să faceți o știre interesantă, atunci de ce aș crede că puteți face despre alții.

Mai simplu, că ăia de la CRP nu știu să scrie, în 2014 presa românească e ca-n ”Ultima Oră” a lui Mihail Sebastian. Jurnaliștii nu-s plătiți, dar prestează în continuare scriind advertoriale fără P, și băgând șopârle pentru potentații zilei. Anchetele de presă se livrează pe sub ușă, în plic, gata scrise, trebuie doar să le publici. Tot ca-n ”Ultima oră”, ăștia tinerii nu știu nici măcar să scrie un articol slugarnic sau acuzator în mod elegant, să nu se prindă lumea, iar ăi bătrâni sunt prea sictiriți. Din nefericire, restul nu e ca-n piesa lui Sebastian, Malaxa nu mai există să finanțeze fițuici doar ca să nu apară prostii despre afacerile sale.

Nu e totul negru, în marea asta de plictisiți, șantajiști și netalentați agresivi (în București, discuția despre valoarea unui ziarist sau altul începe cu: te poate bate sau îl poți bate, ca puștanii de pe scara blocului) mai sunt și câțiva mugurei de bun simț. Evenimente de ziua presei au loc la Casa jurnalistului (istoria probabil o va menționa ca locul unde a băut o bere ultimul jurnalist român) unde, înainte de dansul în beci și berea pentru susținerea presei se poartă și o discuție între ultimii rămași în domeniul ăsta, gen CRJI, RISE sau DoR, dar și jurnalismul pentru minori, gen VICE.

Am fost invitat și eu în seara asta pe-acolo, poate ne vedem la o bârfă și un plânset.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda