Te urăsc omule cu mânecă scurtă, și nici măcar nu știi de ce

S-a lăsat frigul peste țara asta iertată de Dumnezeu și tot te mai văd, cârnatule, din când în când, ba pe la metrou, ba pe stradă, mergând șmecher la mânecă scurtă, în timp ce noi toți ceilalți avem mucii țăndări și ne înfofolim în haine.

Cum impresionezi tu, papagalule, muierile degerate pe stradă și colegii tăi de cocălărie, cât ești tu de bărbat pe frigul ăsta.

Io-s de la munte și mi-e frig. Sunt, genetic predispus, mult mai capabil ca tine să îndur frigul, balaoacheșule, și tot mă cuprinde ura când te văd.

Că știu, bulangiule, știu că la un moment dat o să-mi cumpăr un frigider nou. Să nu mă înțelegi greșit, frigiderul pe care îl am acum merge foarte bine, dar putem ști ce ne rezervă viitorul? Putem doar presupune, dar în cazul tău sunt sigur. Cum n-am văzut academicieni la mânecă scurtă în perioada asta, sunt convins că atunci când voi cumpăra frigiderul ăla tu o să fii ăla care cobori din dubă ostenit de muncă. Și-o să te rog, hai bre, ajută-mă să-l car până sus, faci un ciubuc.

Iar tu, parizer uman, o să te tângui că nu poți, că te doare spatele, că ai o boală cronică, la fel ca 50% din toți vitejii de 30+ din țara asta. Da ai mers cu mânecă scurtă pe frig? Ai mers, mânca-mi-ai taxele și impozitele.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Te urăsc omule cu mânecă scurtă, și nici măcar nu știi de ce

 1. Teodor Marin

  Dacă te-ai născut la munte nu te face rezistent la frig. Trebuie să fii călit și să ai circulația foarte bună ca să reziști în frig.

  Am amici care bat muntele iarna, pe trasee and shit și merg iarna în tricou cum spui tu.

  A, și dacă mergi în țările nordice gen Scoția, Norvegia, Danemarca, vei vedea foarte mulți oameni în tricou la 5 grade.

  Reply
  1. Pato Basil

   Da boss, sau doar in bluze… dar au aia niste materiale high tech de-si fac haine, de sta mata in coada!Cunosc pe cineva care e pasionat de munte si are o geaca de zici ca-i de aia de vant… de o porti primavara, adica foarte subtire daca care costa vreo 400 de euro si cu un tricou tot din material care tine caldura asa umbla toata iarna…bine mai multe tricouri sa nu intelegeti ca nu se schimba, dar ca idee plus ca e putin sportiv omul nu l-am vazut niciodata cu fes, decat poate vara bentinta sa nu-i curga transpiratia in ochi. =))

   Deci exista si extreme dar si o stiinta bine dezvoltata in tarile nordice.

   Reply
  2. eftimie Post author

   Eu am o mulțime de amici care au fost așa viteji și acum au probleme cu spatele și reumatismul. Cam 100% din ei.

   Reply
 2. JP

  Esti penibil.
  Eu merg in tricou (si sunt aproape academician) … si sincer nu inteleg oamenii cu geaca cand mie mi se pare cald.
  Si ca fapt divers: durerea de spate nu e de la mers in tricou. Pune mana pe o carte (nu de septica).

  Reply
  1. Totusi iubirea

   Sa stii ca JP are dreptate. Pune tu mana pe goagal, pe un almanah, si cauta cea mai mica dovada ca frigul la mana da boli cronice de spate sau chiar de coate, glezne etc. Te vad baiat informat in privinta vaccinurilor, deci nu inteleg de ce ideea asta efectiv antica persista in mintea ta. Da, grecii ANTICI au crezut ca reumatismul e datorat curentului de aer, rheuma-. Cand am renuntat la lipitori (1600 in Occident, 1950 in Romania, dupa caz(, am renuntat si la frica de curent, de frig samd. Boala de care scrii tu este probabil osteoartrita, si 5 minute pe wiki te vor lamuri.

   Reply
 3. alin

  Ce pula mea ai tu treaba daca eu, de exemplu, sunt rau de caldura si mi-e cald cand tie ti-e de bluza. :))

  Reply
  1. alin

   Exti un babalau, prietene. Adica un barbat-baba. Exact azi dimineata am auzit o baba comentand despre mine, eram in tricou si vesta de toamna, cu maneci scurte : “hm, oameni caldurosi”. Tu si babele.

   Bai, frate, in tara asta nu poti sa fi diferit cu nimic de restul sclavilor ca automat ti se “da in cap”, chiar daca tu stii mai bine, ce e bine pentru tine, si de ce faci ce faci. Nu inteleg mentalitatea asta. Pe mine ma doare in pula ce fac altii, nu ma consider romanul clasic.

   Si uite asa, ajungem la a intelege de ce e tara asta unde e.

   Reply
 4. Marius Gal

  Bre, cata dreptate ai, mie mi-au lasat frigiderul in fata usii….macar daca nu il dadeau jos de pe carucior, eu le-am zis ca-l bag eu in casa cu caruciorul lor….ei nimic, nu si nu….tricoisti, dom’le (a se citi ca au trei coaie, adica).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *