Tunelurile dacice sunt un mit

Am fost tot timpul surprins că fostul primar/cocalar Oprescu de la București s-a lăudat cu „Pasajul Basarab” ceea ce este, în cele din urmă doar un pod. A durat vreo 8 ani să-l facă și el se mândrea că a făcut ceea ce nu a reușit fostul primar/cocalar Băsescu.

Faza e că în urmă cu vreo 2000 de ani romanii reușeau să construiască un pod peste Dunăre, care e un fluviu, în doi ani. Care permitea, dacă e să-l credem pe Dio Casius, trecerea unei legiuni călare în marș.

Acuma, zilele astea se vorbește de „Pasajul Piața Sudului” și, oricât de pompos ar suna numele, e un rahat de tunel sub o stradă. Construcția a început, fizic, în 2014, dar proiectul în sine datează din 2007-2008. Sub Oprescu s-au reușit întârzieri semnificative, sub canalia de Răzvan Sava, prietenul lui Piedone nu s-a reușit nimic, și-acum sub Gabi Firea, termenul s-a prelungit până la finalul lui 2018. Plus micul detaliu că s-a pierdut 90% finanțare europeană pentru că adminii de la primăria București sunt genul ăla de oameni care ar fi bătuți de maimuțele de la zoo. La orice, de la șah, la scărmănat în cur.

pasajul-piata-sudului

Dar ăla e un căcat de tunel. Pe care cel mai important oraș din România nu poate să-l facă. Acum, revenind la titlu, de fiecare dată când vezi un prost simplu, sau pur și simplu un „ziarist” că publică o chestie cu „tunelurile dacice” sau când vezi pe un cimpanzeu share-uind chestia asta, e suficient să-l cari până la „Pasajul Piața Sudului” și să-l bați cu studiul de fezabilitate în cap până moare.

Nu ar fi o crimă. Până una alta n-a fost nimeni condamnat în România petru distrgere de plante.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

8 thoughts on “Tunelurile dacice sunt un mit

 1. Emil Calinescu

  Vezi cum manipulezi? Tunelurile dacice sunt reale si tu refuzi sa accepti asta. Sau stii de existenta lor, dar nu vrei ca si altii sa stie!
  RUSINE!

  Reply
 2. Titel

  Eu cred ca liga iudeo-repitliana te-a pus sa scrii aceste aberatii. Dacii sunt un model pentru noi. Ei nu s-au lasat cotropiti moral si financiar de catre vesticii pacatosi. Ar trebui sa contribui la dezvoltarea poporului roman prin prezentarea unor fapte si dovezi referitoare la reusitele stramosilor nostri si nu sa denigrezi voloroasele lor contributii aduse omenirii.

  Reply
 3. Tutan Camon

  Pasajul Unirii a fost gata in 34 de zile. Deci romanul poate. Cu conditia sa-l strangi de coae si sa-i dai cu biciul in cap. Daca-l lasi de capul lui, doarme pe el.

  Reply
 4. Zdruleanu

  N-am idee daca or fi tuneluri decice sau piramide sau fibra optica dacica dar cu siguranta concluzia e gresita datorita faptului ca, confunzi incompententa cu coruptia. Iar coruptia din 2000+ nu are nici o legatura cu relaizarile unora i.e.n

  Asta e valabil in multe alte popoare …

  Reply
 5. Velu

  Da-l in plm de tunel, ca se prea coiesc inginerii aia. Avem lipsa fo’ doi-tri teroristi cu veste bufante, plasati in puncte cheie pe traseul tunelului si termina aia treaba in cateva minute.

  Reply
 6. vladoiu mirela

  trec aproape zilnic pe la pta sudului….sa stau in trafic este un fel de “reeducare ” urbana..la inceput ma enervam, ripostam,imi spuneam opinia, ii trimitea la origini pe cei de mai sus, apoi imi tragea palme pentru ca i-am ales prin absenta la vot…..mai tarziu, m-am resemnat , am renuntat la mandrie, simpatizez cu cei de langa , impreuna mergem bara la bara spre lumina de la capatul..semaforului.. , m-am obisnuit cu fetele lor amarate de viata, cu scobitul in nas etc….apoi ajung la concluzii filozofico-spirituale ..de genul: asta cu sute cai putere sta si el in acelasi trafic cu mine …eu fiind intr-un talger cu patru roti ..si imi dau seama ca suntem egali..vorba vine….si atunci care dracu e sensul vietii mele, ma gandesc la timp, la cele placute si neplacute…..pana la urma poate uit ca stau de o ora la un amarat de semafor care se face verde putin si rar….exact ca si aparitiile divine…Bine ca trec in drum spre casa pe langa spitalul 9…stii vorba aia..Pasajul pta Sudului…intotdeauna inainte de 9…

  Reply
 7. Florin

  Tunelurile dacice sunt precum Big Foot sau Monstrul din Loch Ness, sau orice alta criptida.
  Sunt zeci, sute, mii de povesti si poze neclare, dar nicio dovada concludenta!
  Miturile si fanteziile nu vor avea niciodata dovezi reale.
  Daca chiar erau asa tuneluri minunate, le gasea cineva intrarea pana acum.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *