Cel mai trist spin-off de Star Trek

Nu toți țin minte, dar generația mea a cunoscut Star Trek prin emisiunea lui Bădescu și Mironov, Știință și Imaginație. Și e uitam la ăia cum își dau tablete unul altuia cu chestii importante, ce mai face „warp core”-ul, care e situația cu laserele, prin ce parte din Galaxie ne aflăm.

Cel mai deprimant gest din lume ar fi să mă întorc în timp la puștanul care se uita cu gura căscată la chestiile ălea și să-i spun: băi, am o veste bună și o veste proastă. Peste 26 de ani vei avea acea tabletă, de fapt vei avea vreo trei, de dimensiuni diferite și mult mai mișto decât ăstea din filme.

Vestea proastă e că nu le vei folosi pentru explorări în cosmos, le vei folosi pentru a discuta drept constituțional cu alți proști ca tine, toată ziua, 24 din 24, drept, excepții de constituționalitate, chestii. O să fii prieten cu judecători cu care să discuți dreptul, cu vedete TV cu care să discuți legislație, cu cântăreți, actori, gagici extrem de sexi și nu veți face nimic altceva decât să discutați despre ce e legal și ce nu e legal în România și despre cum Avocatul Poporului poate sau nu ataca o lege la Curtea Constituțională.

In istorie acel moment va fi cunoscut ca minimul național de erecții, că seara nu vei mai ajunge acasă cu gândul să dai la buci ci cu gândul să dai pe Digi24 să vezi ce-a mai zis lumea despre constituționalitate.

Soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate sau controlul de constituţionalitate a posteriori este reglementat de art.146 lit.d) din Constituţie şi de art.29-33 din Legea nr.47/1992. Asta zice Guran. Geordi, adu-mi te rog tableta cu părerea lui Cristi Danileț despre toată treaba asta, simt că trebuie să aprofundez problema.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Cel mai trist spin-off de Star Trek

  1. alex

    Am revazut recent tot TNG-ul si, din perspectiva anului 2016 ma miram “cum își dau tablete unul altuia cu chestii importante” cand in mod normal ar trebui sa aiba WiFi gratis si de mare viteza (prin subspatiu chiar) prin care sa comunice chestiile alea importante fara sa transporte tabletele dintr-un loc in altul.
    Serios, am vazut o scena cu Riker care trimitea o membra de rang mai mic cu o tableta de aia cu chestii importante la inginerul sef, in loc sa ii dea un mesaj prin Whatsapp sau sa faca un meeting online prin Skype. Pe de alta parte, computerul ala central pe care il au pe nava se strica aproape in fiecare episod, asa ca poate asta e explicatia.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *