Aproape toți debilii și alienații mintali au voie să voteze

Conform Constituției, „Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale”. (art 36, versetul 2).

Eu din asta înțeleg că dacă ești debil și alienat mintal, dar n-ai nici o interdicție (cam 99,99% din cazuri) poți să votezi, deși medical vorbind nu ești capabil să gândești ok. Și da, știu sigur, retardații mintali (cu diagnostic medical în sensul ăsta) pot să voteze.

PSD.FSN.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Aproape toți debilii și alienații mintali au voie să voteze

 1. dfnhdfhg

  nu verific acuma, sint sigur ca in italia era asa de-acum 20 de ani si e posibil sa fie la fel in multe tari civilizate. motivul e eliminarea oricarei posibilitati de a folosi abuziv interzicerea dreptului de vot, pe orice temei. sa fim seriosi – cati cretini in sensul clinic pot exista intr-o tara? chiar crezi ca scalambaielile lor pot influenta rezultatul unor alegeri? aia care isi pun stampila in frunte, daca-i lasi sa se joace si ei de-a votul?

  Reply
  1. paza

   ex, daca ar trebui sa asiguri paza si ordinea la o sectie de votare si in comuna este un spital de acest gen si te trezesti cu 300 de pacienti la intrare cum ii stapanesti mai ales ca la sectia de vot vin si cetateni ,in 80 la suta din cazuri in poti stapani numai prin violenta fizica si acum concluzie cei cu diagnostice care legea le restrange acest drept dar in sectie de votare tu ca membru al comisiei nu sti ce are si nu poti sai interzici acest drept //////PROBLEMA MARE ESTE DIRECTORI SPITALELOR DE ACEST GEN CARE SI-AU PRINS SCAUNELE PE TEME POLITICE SI ATUNCI ESTE NEVOIE DE VOTURI PENTRU ACEEA FORMATIUNE POLITICA

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *