Tinerii și tehnologia

De fiecare dată când mai auziți vreun hăbăuc care spune ca tinerii le au cu tehnologia, trimiteți-l la Gara de Nord să se uite un pic la tineri cum se uita la automatul de bilete. Figurile lor exprimă de toate, de la perplexitate la furie ca nu se înțeleg cu unul din cele mai simple aparate din lume.

În fața mea doi inși au ignorat ecranul care le spunea că trebuie să aștepte tipărirea ambelor bilete și au fugit după ce au luat unul singur. Biletul uitat în aparat costa 50 de lei.

Și ce furioși or să fie și cum se vor certa cu nașul și cum vor da vina pe CFR pentru toate relele. Minim o petiție jumătate merită aventura asta.

Le-am lăsat biletul pe aparat. Poate se întorc.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Tinerii și tehnologia

 1. Tim

  Just in case, asa ca o idee… daca as fi fost eu in locul tau as fi luat biletul si imi recuperam banu’ pe el la orice casa … daca nu pleaca trenul inainte de asta, poti sa iti recuperezi banii de pe bilet.
  Hm… poate ca asa s-a si intamplat… daca zici ca l-ai lasat acolo.

  Reply
  1. eftimie Post author

   L-am lăsat acolo cu ideea că poate își dau seama că l-au uitat și se întorc.

   Reply
 2. Knut

  fi-ti-le recunoscatori tinerilor care nu le au cu tehnologia. intotdeauna a fost si intotdeauna va fi nevoie de oameni care sapa santuri cu tirnacopu si lopata. altfel vor trebui sa le sape cei care le au cu tehnologia.

  Reply
  1. hash

   pana si tarnacopul si lopata sunt de fapt mini excavatoare, dai niste teste pentru a le putea folosi. muncile astea cu grad mic de complexitate au fost foarte usor automatizate. pana si ca sa fi moto-stivuitorist trebuie sa ai niste abilitati de organizare, sa-ti mearga mintea.

   astia o sa ingroase randul somerilor, nici de maturatori n-or sa fie buni, ca si acolo se cere permis cat. B si sa stii sa lucrezi cu utilaju’ fara sa-l strici.

   nici de razboi nu sunt buni, ca si-acolo incep sa apara dronele, iar tehnica de lupta a devenit complicata.

   ma ingrijorez ce-o sa dam de lucru unor astfel de oameni – nu atat acestor tineri, cat maselor re migranti africani care vor ajunge si pe la noi. in vest au munca de ingrijitori si oameni de curatenie, dar si acolo e necesara un pic de inteligenta.

   Reply
  2. Knut

   hash, ba baiatu, o sa fi foarte surprins sa constati ca multi africani din aia sint mult mai inteligenti si scoliti decit tine. in vest multi dintre ei sint admisi si la cursurile universitare si fac fata cu brio.
   si B, ai uitat ce va mai cacati voi pe voi cind acum citiva ani vestul nu va primea si va trimitea inapoi, ca vai ce oameni, ca vai sa-i futem in cur de cacanari, si acuma va cacati voi pe voi cu altii.
   si C. sa fi tu sanatos ca lopata si trnacopu o sa fie in pita inca 50 de ani de acum incolo in romania, in germania inca se mai practica lopata si tirnacopu, iar la voi dincolo de fatada e ca acum 50 de ani aici.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *