Ticăloșii de la putere vor să ieșim din nou la vot

Am ascultat cu neatenție alocuțiunea liderului PNL Ludovic Orban despre situația din țară, dar am înțeles că nu e bine că ministrul PSD vrea să facă legile în așa fel încât PSD-ul să aibă toată puterea și să nu lase nimic la președintele PNL. Am vaga impresie că toate legile astea care-i dau puteri sporite președintelui au fost făcute în vremurile în care președinte era celebrul Ion Iliescu și Adrian Năstase, copilul său politic de suflet, se pregătea pe tușă să preia funcția de hegemon suprem al țării. Doar că n-a mers, a câștigat Oache.

Sunt convins că nicio lege din România n-a fost făcută din interes general pentru populație ci pentru a scăpa pe cineva de bulău sau pentru a-i da acces direct la cașcaval. Tura asta este vorba de Dragnea, complicii lui din PSD și complicii lui din PNL, UDMR, PMP și alte acronime. Din ce țin eu minte chiar și fostul președinte al țării, Oache, este de acord cu o parte cu modificările astea pentru că ar duce la salvarea iubitei sale, Elena Udrea.

Schimbarea acestor personaje se poate face doar prin vot. Ieșitul în stradă e cool și poate, Doamne-Ajută, mai facem o poză frumoasă numai bună de pus cover-photo la Facebook, dar nu va rezolva problema pe termen lung. Ar fi ideal ca oamenii cât de cât raționali, cei înțeleg lucrurile astea, să iasă din case și să se ducă, peste vreo trei ani, să voteze pe ăia care nu au putrezit în parlament ani de zile, pe ăia care nu vin la putere doar că le e foame.

Știu exact ce prostii spun, asta ar însemna să-i votăm pe păcălicii de la USR și pe platformacii de la Cioloș. Deși primii se umplu de penibil constant, prefer cumva ca agenda publică să fie ocupată de modul constituțional de folosire al găozului decât de câte pensii și grațieri ne putem da. Ceilalți par doar o campanie de teasing care s-a întins prea mult dar, și așa, i-aș prefera pe ăia.

În ciuda pesimismului general am impresia că există vreo 5 milioane de indivizi în România care ar putea vota cu ăștia și nu cu ăilalți, chiar mai mult decât cei care muncesc. Să nu uităm că mare parte din susținătorii platformelor politice alternative (noPSD-PNL-PMP-ALDE-UDMR) sunt tot un fel de șomeri glorificați care stau cu mama și cu tata sau chiar și angajați la stat. În momentul de față chiar nu contează aspectele astea, contează activitatea de curățire iar activitatea de curățire se va putea face tot doar prin vot și nu prin altceva.

Cât privește măsurile anunțate de Toader asta înseamnă că, probabil, că nu vei mai fi condamnat la 10 ani pușcărie pentru furat ca să ieși după doi ani fără să plătești prejudiciul că ai scris 500 de cărți, revenind la fel de vioi la matrapazlâcurile tale, ci nu vei mai fi condamnat deloc. Poate, cine știe, vom avea parte de niște condamnări serioase, necontestabile pe la televizor.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Ticăloșii de la putere vor să ieșim din nou la vot

 1. nelu

  Apai daca tot ce ai inteles tu despre USR este ca se ocupa de ”modul constituțional de folosire al găozului decât de câte pensii și grațieri ne putem da” , inseamna ca esti limitat rau. Vreau doar sa-ti aduc aminte cateva lucruri, in urma cu doar 25 de ani era o ofensa publica majora sa ai parul lung sau sa porti ochelari, pentru asta erai batut crunt, chiar bagat la puscarie, purtatul blugilor deasemenea era o ofensa adusa regimului…asta ca intelegi de ce e atat de important sa iei apararea unei minoritati, fie ea si sexuala.

  Reply
  1. Akritas

   Idiotule, in urma cu 25 de ani eram in 1992 si gemea tara de blugi turcesti, iar plete avea aproape orice om sub 30 de ani care nu chelise deja. Iar in urma cu 28 de ani mergeam la concert Iris la Polivalenta in blugi si cu ce plete puteai avea in liceu pe vremea aia, iar militienii se luau cel mult de cei cu cercei samd. Vai de capul vostru de millenials…

   Reply
 2. Antal

  Total eronat.
  Nu ii suficient sa iesi la vot, ca eu practic acest sport constant. Trebuie sa apuci de urechi inca patru puturosi, sa ii scoti din putoarea de duminica si sa ii arunci fara mila in cabina de vot.
  Ca altfel, “la vremuri noi, tot noi” iti vor spune obositii astia.

  Reply
 3. Parpanghel

  Ce-mi place cu le-o trage PSD-ul hastagilor!
  Si cum a devenit singurul partid de votat din Romanica, ca-n rest….vai muma lor!
  Deci, crestem salarii si pensii, reducem 100 de taxe enervante, dam taxa auto inapoi, scadem varsta de pensionare, belim bancile si corporatiile hoate etc!
  Pai, PSD rulz pe putin 50 de ani! Are cineva vreo indoiala, intreiala, impatreala?
  Ba esti prost? Ba ejnebun?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *