Ticăloșia este o caracteristică esențială a poporului român

Dacă cineva ar inventa un aparat, cam ca o seringă, prin care să extragi ticăloșia din român, mulți s-ar usca precum mumiile, n-ar mai rămâne nimic din ei.

Citeam zilele trecute o poveste despre etica muncii. Un tip pe nume George Butunoiu povestește că a vrut să angajeze un om să-i scrie niște texte. L-a rugat, mai cu jenă, să nu copie de undeva, să fie cât de cât originale. Tipul, cu două facultăți, una de teologie, pe la 50 de ani, îi spune că lucrează mai bine de-acasă, că acolo are biblioteca și e mai eficient. După o săptămână îi aduce 10 fișiere .doc, cu biografii copiate ordinar din Wikipedia. Atât de ordinar că încă mai erau link-urile și bullet-urile. Povestea e aici.

Și asta nu e nici măcar cea mai interesantă parte din poveste. Ticălosul bătrân era doar un ticălos bătrân, oameni despre care hipsterioții și anteniștii spun că nu există, întrucât dacă ești bătrân devii automat sfânt.

Partea mișto sunt comentariile de pe Hotnews, unde oamenii sar la gâtul acestui Butunoiu, arătând că avem resurse inepuizabile de jeg.

comentarii-butunoiu1


comentarii-butunoiu2


comentarii-butunoiu3

Și multe altele asemenea. Ați prins șpilul? Acest Butunoiu, orice o fi că nu-l cunosc personal, e banditul în poveste. El e recruiter de doi lei care scrie pe bloguri. Ăla de a copiat wikipedia e doar o victimă. Serios, GB nici nu cotnează în discuția asta, n-ar fi trebuit să conteze. Poate-i place să-și angajeze o scretară care să-l care în spate prin firmă în timp ce aruncă în ceilalți angajați cu pufuleți sau poate se închină la Bafomet. Cert e că i-a zis omului să nu copie iar ăla a ignorat complet singura cerință clară a jobului. De-aia poți să plagiezi în România la fel cum respiri. Că dacă te apuci și le iei sânge ăstora, nu iese hemoglobină, iese gunoi din ei.

Să nu uităm: e ok că mor copiii otrăviți cu „Cornul și laptele” sau alte brânzeturi, important e ca nu cumva să se fumeze pe balcon la DSV, că facem moarte de om.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

10 thoughts on “Ticăloșia este o caracteristică esențială a poporului român

 1. bogdand

  Stai relax, oamenii de fapt îi plătesc niște polițe pentru prostiile de le spune de regulă, am citit multe din chestiile scrise de GB (îmi place să citesc ca să pot comenta în cunoștință de cauză, nu habarnistic) şi omul bate câmpii cu grație in 80 la sută din articole. Așa că a intrat in categoria “citesc să mă rostogolesc pe jos de râs” (asta ca să nu fiu vulgar) alaturi de Rogozanu, un alt geniu ars pe rugul infamiei de către această gloată/cloacă a trolilor de net în care, cu voia Dvs (eventual ultimul pe listă ) mă includ.
  PS. Nu mă prea pasionează GB (are carisma unui elefant în magazinul de porțelanuri ) dar Rogo e …. genial …. și in cea mai proastă zi e suficient să-i citești un articol și-ți trece orice supărare!

  Reply
 2. Iosif Stalin

  George Butunoiu, da, este foarte enervant. Dar asta nu inseamna ca nu are dreptate. Spre deosebire de Rogozanu, care are o bola care il impiedica sa scrie bine. Asta ca sa-l plagiez pe Eftimie. Care nu inseamna ca are dreptate cu romanii. Care romani nu sunt nici mai ticalosi, nici mai sfinti ca altii. Doar ca au mentalitate de lagar. Ca in lagar trebuie sa faci niste ticalosii ca sa supravietuiesti. Mai bine sa moara altul in locul tau. Si iata, dupa 25 de ani – aceasta mentalitate inca exista. In capul nostru suntem inca la Auschwitz. Mai bine furi decat sa mori de foame. Pacat.

  Reply
  1. Cocosila

   O cam dai de gard,si fara multa gratie.Care mentalitate de lagar?La Auschwitz nu prea au fost romani in excursie.Asta datorita Maresalului.Au fost doar evrei&tigani din Transilvania hortyista.Unde s-a murit nu “la locul tau”,ci aberant,din cauze nazistoide ,mult gustate astazi de asa-zisi bloggeri de dreapta!
   Care glasuiesc asa:taranii romanii ar trebui inecati cu totii,pensionari exterminati,somerii aneantizati,si-n general sunteti(atentie!) o natie de ticalosi!
   Ei nu se includ in definitie.Ei facand parte din natia in care arunca,temeinic,cu cacat.
   Si ca sa spui ca “suntem” inca la Auschwitz,in capul nostru,e cam aidoma:de-aia am murit noi la Revolutie?
   Daca ridicolul ar ucide,tu sigur ai fi gata de ingropaciune maine in zori de zi!

   Reply
 3. mac gregor

  Am auzit despre Rogozanu ca ar fi fost racit cand era mic. Si a stranutat asa puternic ca i-a iesit o jumatate de creier pe nas.

  Reply
 4. Axel

  Referitor la cazul in sine – cum? Nici pe hotnews nu se mai “controleaza” comentariile??

  Referitor la generalizarea din titlu – Eu chiar sunt de acord cu Dvs. si chiar consider ca Dvs. Stiti foarte bine ce spuneti, scrieti in cunostinta de cauza, sunteti un bun roman din acest punct de vedere!

  Reply
 5. altona

  Daca tot iti plac filmele, priveste primul sfert de ora dintr-un film vechi “Marfa si banii”. Cel care plateste ii da niste instructiuni clare angajatului. Ce face angajatul…

  Reply
 6. Cocosila

  Bun,deci sa sa vedem:G.Butunoiu se declara expert HR.Si recruiter de talie énternationala.Un fel de head-hunter.Si El,angajeaza un …ce?Un nepriceput,anti-talent,incompetent si plagiator notoriu?Cum asa,la iecsperienta lui?
  Exista o regula definitorie in universul nostru existential:cauza-efect.
  Adica,pt. sferto-docti,efectul provine din cauza,si nu invers.Adica,daca tu esti un HR de cacat,angajezi-recrutezi salariati de cacat.Daca nu,nu.Si nu te plangi pe net de chestia asta,ca un observator din afara,neimplicat in proces.
  M-a mai distrat o aberatie a individului,un articol intitulat:Cum nu am gasit o asistenta la un salariu de 3,000 de euro.Sa mori tu coae,ca la salariul asta ,chiar nimic,nimic?O simona trasca,andreea tonciu,jasmine?

  p.s.interesant si conceptul asta:Poate-i place să-și angajeze o secretară care să-l care în spate prin firmă în timp ce aruncă în ceilalți angajați cu pufuleți …!
  Poate habar n-ai ce insemneaza COR,si cu ce se mananca.Codul ocupatiilor din Romania stipuleaza clar sarcinile de serviciu ale unei secretare.Si caratul in spate al unui sef damblagiu la cap,nu se regaseste printre ele.Din pacate pt. sonati.

  Asa ca,potrivit proverbului:pestele de la cap se-mpute,asa ie si cu ticalosia.Porneste de sus,de la martalogii cu rasini in cap,care n-au produs una de 5lei,pe munca cinstita si competenta,toata viata lor.

  Reply
  1. Nautilus

   Un HR de căcat angajează-recrutează salariaţi de fecale, dar nu se plânge pe net de asta.

   Se plânge de salariaţii competenţi, îi face pe ei de căcat. Şi pe doreii care sunt buni doar de dat cu mopul, şi nici de asta, fiindcă nu sunt migăloşi şi nu ştiu să lase curat în urma mopului, îi tot pupă-n cur: vedeţi, Dorel e muncitor, Dorel e disciplinat, Dorel nu vorbeşte despre chestii nelalocul lor, Dorel are familie, Dorel nu iese seara prin cluburi etc

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *