Test de fotbal și cultură generală

V-a plăcut mema asta? V-ați râs la ea? E mișto? E deșteaptă? Nu-i așa că se ia Bacul tot mai ușor în zilele noastre?

meci-austria-ungaria

Primul meci internațional al Ungariei, echipă cu tradiție în fotbal nu aia a lui Alibec și Tata Puiu, a avut loc în 1902. Împotriva Austriei. Tipul cu barbă din poză, șeful ambelor popoare pe vremea aia, a murit 14 ani mai târziu.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

12 thoughts on “Test de fotbal și cultură generală

  1. eftimie Post author

   Mda, orice netalentat susține în ziua de azi că a fost prost în mod ironic. Așa-i prinzi, cu retorica asta.

   Reply
 1. Nic

  Ești cârcotaș la faza asta. Și eu am dat share la meme-ul cu pricina. Și „m-am râs” la poză.

  Până la trecerea în neființă a lui Franz Josef au fost disputate 34 de partide între cele două echipe. Unul dintre meciuri a fost chiar oficial, la Olimpiada din 1912. Așa, și? Cine nu știe chestia asta înseamnă că nu merita să ia bacul? Măi, să fie…

  Apropo: pe vremea mea (mileniul trecut) nu se dădea bacul la istorie. Iar în zilele noastre doar cei de la uman dau, din câte știu.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Poate n-ai dat tu bacul la istorie. Eu l-am dat. Nu știu dacă era obligatoriu, zic doar așa. Deci 34 de meciuri, ai? Fain.

   Reply
 2. Madalin

  A propos de BAC: nici pe vremuri nu se dadea, nici azi nu se da bac-ul la ce ar trebui. Limba romana si istoria romanilor sunt singurele 2 materii care ar trebui sa fie obligatorii la BAC in toata Romania, la toate liceele, indiferent de profil. Sunt minimul necesar, de bun simt. Nu poti intra in viata fara sa stii cum sa te exprimi si de unde vii.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Eu aș propune matematica obligatorie, măcar aia de până-n clasa a 10-a.

   Reply
  1. eftimie Post author

   Hai bre, nu toți suntem atât de proști să credem că lumea a început cu Google. Unii dintre noi au mai citit și niște Hasek, are câteva povestiri în care menționează meciuri de fotbal între Austria și Ungaria.

   Problema ta e că nu poți căuta cu Google să afli ce poveste a lui Hasek e cu fotbalul, repetentule.

   Reply
 3. antirob

  Eh maestre, sa lasam…ne-ai fi servit-o pe aia cu Hasek de la bun inceput, asa cum ai servit-o pe aia cu bacu’. Ma mir ca n-ai zis nimic si de nea’ Fane Zweig, ca si el a adus vorba de un meci al Austriei. Sau daca tot ai amintit de nationala lu’ Tata Puiu sigur spuneai, ca unu’ care si-a luat bacu’ sau mai degraba si-a dat doctoratu’ in istoria fotbalului austriac, si de austriecii care au jucat in primul meci oficial al nationalei Romaniei (era mustaciosu’ deja trecut bine in nefiinta, da’ totusi)

  Asa parca-i mai simplu un control ce , vevevegoogledotcom, control ve , neaparat aluzia la bac pentru pifani ( e drept ca n-ar fi mers cu trimitere la un articol online). Eftim, pardon, ‘eftin !

  Reply
  1. eftimie Post author

   Taci, bre, te oftici că te-am făcut prost, nu te mai trage pe cur atâta.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *