TelVerde StopFumat nu mai funcționează și nimănui nu-i pasă

Inițial voiam să fac mișto de mesajul ăsta de pe pachetul de țigări, chiar eram curios cine a venit cu ideea asta hazlie, care sună și mai hazliu când i-o spui unui bărbat.

Dar mai întâi am vrut să-i sun să-i întreb una alta, chiar eram curios ce spun oamenii de-acolo, o fi un robot, o fi un operator care mă îndrumă la cineva etc. Doar că nu răspunde nimeni, se închide automat. Practic, nu funcționează.

În România, la o estimare aproximativă, se vând 3 milioane de pachete de țigări cu numărul ăsta de telefon scris pe ele. Cu greu poți găsi un exemplu mai bun de „noi ne facem că muncim” decât acest TelVerde.

LE: Am testat asta pe trei telefoane în trei rețele diferite, n-a mers. Peste vreo două ore a venit un alt coleg care a testat de pe un Digi, i-a răspuns cică cineva. Am reîncercat, iar n-a mers. La a 6-a încercare un coleg cu un Blackberry a primit un ton de ocupat. Juriul încă decide.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

3 thoughts on “TelVerde StopFumat nu mai funcționează și nimănui nu-i pasă

 1. Tel Verde Stop Fumat

  Buna ziua.
  Aveti dreptate, de pe la ora 16.00 telefonul care este conectat la linia tel verde stop fumat nu a mai sunat. Intrigati de atata liniste, am verificat telefonul si am constatat ca nu mai are ton. Sunand si noi, de pe tel noastre mobile, la tel verde, am constatat ca se inchidea inainte de a suna efectiv… Firele erau conectate, prizele erau la locul lor… Adica acele lucruri care sunt sub controlul nostru (sau cele pe care stim sa le verificam :)) erau ok.
  Astfel de situatii tot apar incepand cu luna ianuarie, o data cu aparitia pachetelor de tigari care sunt inscriptionate cu noile avertismente ce contin nr tel verde. Mai mult, apar si alte situatii neplacute pentru cei care ne apeleaza: suna ocupat, nu raspunde nimeni, suna “ciudat”. Aceste situatii se datoreaza numarului foarte mare de apeluri primite dupa ianuarie 2017, ceea ce face ca linia telefonica sa se blocheze uneori.
  Ne bucura foarte mult ca fumatorii ne apeleaza, ne-am dori sa le putem raspunde tuturor, insa exista limitari tehnice si administrative pe care nu le putem depasi acum, oricat de mult ne-am dori. De exemplu, pana la 1 aprilie nu putem creste numarul de operatori si nici numarul de linii telefonice deoarece Tel Verde Stop Fumat este finantat prin programul de prevenire si combatere a consumului de tutun al Ministerului Sanatatii, program care a primit in primul trimestru un sfert din bugetul alocat in 2016, ca toate institutiile bugetare. Prin urmare, nu putem face cheltuieli mai mari decat in 2016 – deocamdata..

  Va rugam sa ne credeti ca este frustrant si pentru noi sa nu putem raspunde celor care sunt, cu adevarat, interesati in a se lasa de fumat. Insa unele probleme chiar nu le putem rezolva…

  Va asteptam cu un nou apel, cu speranta ca se va remedia defectiunea tehnica, oriunde ar fi ea.
  Noi, psihologii care raspundem la Tel Verde, suntem “pe baricade”, de luni pana vineri, intre orele 8.00- 20.00.
  Ne puteti contacta si pe pagina de FB, si pe email:

  stopfumat@yahoo.com
  Programul Stop fumat
  Fumatul este o boala

  Pe curand,
  echipa tel verde stop fumat (0800878673)

  Reply
  1. Atti

   Amu va cred ca e greu cu bugetul, stiti voi, familie mare, buget mic – dar nici macar de o adresa de mail oficiala nu a ajuns?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *