Târgoviște, umilit din nou de o multinațională americană

Târgoviștenii sunt prezentați din nou într-o lumină negativă ca niște habotnici religioși care ard oamenii de știință pe rug în perioadele în care nu violează capre sau oi, toate astea într-o producție originală Netflix, Castlevania.

M-am uitat și eu ieri seară la primul sezon al seriei, vreo 4 episoade, destul de miștocuț. Târgoviștenii, instigați de episcopul catolic al zonei, dau foc nevestei lui Vlad Dracula Țepeș, care venise să le facă medicină la ei în sat și oamenii erau, ca și acum, împotriva științei. Orașul, în sine, este prezentat excelent, cu o catedrală mai mare decât aia a mântuirii neamului, dar cu oameni destul de bătuți în cap. Incendierea soției lui Dracula pe rug îl enervează pe acesta care aruncă o armată de demoni asupra Țării Românești. Sunt prezentați oameni trași în bețe, fetuși în dinții monștrilor, chestii de-astea, țara ajunge aproape o ruină

Aparent popimea din zonă a excomunicat și pe singurii care ar putea să-i apere, familia Belmont, din care a mai rămas un singur băiat, unu’ Trevor. Acest Trevor va veni să rezolve treaba, deși n-ar prea avea chef de așa ceva și va fi ajutat de o magiciană și încă un gagiu. Sezonul se termină când trebuie ăștia să se apuce de treabă.

În fine, vreau să-l văd pe redusul ăla de la Târgoviște, primarul, cum cere într-o scrisoare deschisă ca și ăștia să-și ceară scuze pentru ce au dat pe TV, după ce s-a certat cu KFC cu piticul. Din câte știu franciza Castlevania are vreo 30 de ani vechime, deci ăia sunt bandiți de foarte mult timp.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *