Suntem bine

Ieri seară, pe la 7.30, la Mega-Image-ul de la mine, de obicei semi-gol la astfel de ore, o coadă de 40 de inşi. Nu glumesc, toată lumea era la coadă. Îşi făceau provizii ca Chip şi Dale, să umple scorbura de alune. Doar că era vorba de pâine, ouă, lapte de soia şi alte căcaturi.

La Mega-Image-ul de la mine se vând multe prostii bio, de-alea, germeni de grâu, soia, biscuţi de soia, goji, cânepă. Dă-lea să ai tranzit intestinal bun, să te detoxifici. Să fii zen.

Că s-a zis la televizor de iadul alb, de tiruri cu alimente care nu vor mai ajunge la supermaketuri din cauza zăpezii, de oameni mumificaţi în nămeţi, cu babe care n-au mai văzut asemenea urgie de pe vremea lui Petru Groza, cu mii de pelerini plecaţi la mânăstirea Văicăreşti.

Băi, din păcate, avem veşti proaste pentru stilul nostru de viaţă. Chiar e bine. Chiar nu e dezastru. N-a murit nimeni! Pe bune! Autorităţile s-au descurcat, poate cu excepţia Buzăului, dar acolo nu mă surprinde nimic. Taică-miu mi-a zis când eram mic că cea mai rea specie de oameni sunt buzoienii. Ăia sunt acolo din neolitic şi în fiecare an au acelaşi prefect, surprins că ninge. Ăia l-au avut prefect pe Ion Vasile, ăla, care rupea bannere politice şi le călca în picioare. Când s-a mutat în biroul prefecturii a cerut remaenajarea lui, să-i pună nişte crăci, să se simtă ca acasă.

În fine, e bine, e chiar ok. Sigur, iarna este grea, omătul este mare, semne bune anul are. Suntem bine. Singura chestie de care ne putem plânge e că nu prea ne putem plânge. E iarnă, e zăpadă, e ianuarie. Ai mei, ăia rămaşi în România, m-aşteaptă, undeva în celălalt capăt al iadului alb, sau chiar în el, cu ciorbă de legume, sarmale, o găletuşă de smântână, ţuică şi cârnaţi. Mai avem puţin şi vine Fărşangul. E de bine, deşi la televizor se va spune că-i sfârşitul lumii.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Suntem bine

 1. catalin

  Cel mai mare noroc l-am avut cu utilajul de dezapezire din sec.6, care dezapezea prin ocean, undeva langa Africa. Altfel, era jale…

  Reply
  1. vali

   tocmai ai dezvăluit știrea exclusivă de mâine de pe tnr. și originală, că nu știu să dea link când împrumută idei.

   Reply
 2. Alex

  Lapte de soia, bleah!

  Taică-tu a zis bine ce-a zis dar:
  -a omis să-ţi spună că pe la Siriu, Nehoiu e altă lume, e Buzău numai cu numele, nicio legătură cu ăia de la Râmnicu Sărac. Nu toţi buzoienii-s răi.
  -oltenii-s şi mai rău ca buzoienii pentru că sunt mai proşti şi mai făloşi fără motiv şi în plus îşi bat şi joc de struguri, barem buzoienii fac vin bun, nu căcat de “zaibăr”.

  Reply
  1. Alex

   Cred că-s zonale chestiile astea, a mea cu oltenii e la nivel naţional. Brănenii-i ştiu de zgârciţi, nu musai de răi. Era şi o poantă: de ce dorm brănenii pe burtă? Să nu le fure brânza de pe pulă. :))

   Reply
 3. enzo

  Mie mi-a zis taicameu de aia din “municipiul” Petru Groza – de pe vremuri, azi pitorescul Stei. Avea dreptate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *