Suntem în 2017 și încă mai dăm bani la „revoluționari”

A trecut mai bine de un sfert de secol de la Revoluție și, cumva, țara asta încă îi mai recompensează pe oamenii care au ieșit atunci în stradă. De fapt, nu, îi recompensează pe ăia care și-au obținut un certificat care atestă că ar fi făcut asta.

Băbăieți, înțeleg, e ok și bine ce-ați făcut, dar am impresia că, în cazul în care sunteți revoluționari reali, n-ați ieșit pentru bani de la stat. Ați ieșit pentru mai bine, pentru joscomunismul, pentru să nu mai fie foame, de-astea. Ok, a fost stresant, înțeleg să primiți bani de pastile vreo câțiva ani după, asta e. Dar nu până muriți. Hai, mai ușor cu drama, mai repede la muncă.

Singurul motiv pentru care ar trebui să primească bani oamenii care au participat la evenimente e dacă au un handicap după faza asta. Sau dacă i-a murit cineva, un copil, un părinte și cam atât. Restul, serios, sunteți oameni mari, viața e mai bună, gata cu cârjele. Altfel rămânem cu impresia că „reoluționarii” au fost o adunătură de pămpălăi ca deputatul ăla, Rădulescu, ce s-a căcat pe el de spaimă când a țipat un pic presa la el. Cum să cred, blegule, că ai ieșit tu cu arma în mănă? Păi ce, puteai să te ridici de pe veceu în perioada aia?

Sictir, ura și la gară!

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Suntem în 2017 și încă mai dăm bani la „revoluționari”

 1. Radu G Pop

  Si dupa părerea dv-stra cam cat ar fi perioada in care sa ne arătam recunoștință pentru cineva care intr-un anumit moment a avut ” tupeul” de a răsturna un sistem? O luna, un an, un deceniu…? Si dupa ii aruncam cat colo ca pe o ” Ciubotă rupta” sau mai simplu ii discreditat si ii trecem in anonimat pentru ca sunt perimati! Un articol la comanda cu un punct de vedere cel putin straniu sa nu zic altfel! Pentru uni care gandesc asa binele nu ar trebui facut decat de persoane stabilite dinainte si pentru o perioada limitată. Rușinos!

  Reply
  1. eftimie Post author

   Recunoștință, da, fără probleme, o perioadă infinită. Bani, cred că putem pune pauză.

   Reply
  2. animaloo

   adica ar trebui sa le dam bani tuturor care au iesit atunci? Pana mea, pana si in elvetia s-a votat cu nu la “venit minim garantat”

   Reply
  3. bugsy

   @RGP: de curiozitate, asa, si cam cine a avut “tupeul” de a rasturna sistemul?

   Reply
 2. Malin

  Pai in Romania cu un plic de spaga la medic oricine poate sa obtina recunoasterea vreunui handicap, chiar daca nu-l are in realitate.
  Dincolo de asta, dupa ce ai lenevit juma’ de viata in comunism si te-ai razvratit doar de foame la ce dracu’ sa mai muncesti in cealalta jumatate de viata? Nu mai bine stai acasa cu pensia aia de revolutionar?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *