Sunătoarea filozofală

Citind mai departe Formula AS mi-am dat seama că nu cred că am văzut vreo rețetă de sunătoare, panaceul pentru orice boală existentă în România. Erau însă la alte plante, cred că și ceva flori de pus în vază. Și mușețel. Sunătoarea și mușețelul sunt, efectiv, în lumea acestor reviste leacul pentru absolut orice, de la cancer la schizofrenie. Le faci infuzie, tictură, pui și un albuș de ou, niște nisip cristalizat, o frună de leuștean, trei ouă de paianjăn și te ungi de câteva ori pe ce te doare. Deja mă suisem pe un piedestal de pe care să râd de acești oameni simpli care nu cred în știință și încă mai cred în soluții medievale. Cât de proști sunt, hahahhahaha.

Numai că acolo sus, unde eram eu, erau și alți oameni, iar unul dintre ei mi-a zis că și-a făcut nuștiuce mâncare de semințe de papaya. Că luase niște papaya să mănânce și a descoperi pe net că, ce crezi, semințele alea sunt bune la orice. Și am oameni în jurul meu care cred în puterea supranaturală nutrițională a semințelor de quinoa, în calitățile varzei kale și care cred că cartofii dulci sunt pe lângă cartofii reali cum e modulul lunar pe lângă termoplonjonul românesc făcut la metalo-electrica.

Și mi-am dat seama că urmașii noștri, copiii ăștia de care râdem acum că aleargă după Pokemoni se vor sui pe un soclu și mai înalt și vor râde de noi, ăștia de acum, cu „băă, ce primitivi și proști sunt ăștia, hahaha, cum cred ei în quinoa, kale și căcaturile lor, ca-n evul mediu, în loc să creadă în știință”. Cum cred ei că prostiile astea sunt piatra filosofală a legumelor, rezolvă toate, slăbește, dă energie, scoate argintul viu, dezleagă cununiile, tralala.

După care am încercat să-mi mănânc salata de alge, că cică algele sunt foarte sănătoase, ajută sistemul imunitar, curăță sângele, detoxifiază, face freza, reduce întreținerea, de-astea, știți voi, chestii sănătoase.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “Sunătoarea filozofală

  1. Adi

    Acu’ vreo 20 de ani Japonia era in pozitia 1 la numar de persoane peste 100 ani (centenare?) si toti ziceau de alge, orez, peste, ceai verde, etc..
    S-a descoperit ca 70% erau morti, nedeclarati, sa le incaseze cppiii/nepotii pensiile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *