Suicide Squad nu e prost dar a avut marketing mincinos

Un an întreg înainte să apară filmul ăsta s-a tot făcut marketing și teasing că uite, cât de bizar e Joker, cât de sumbru, cât de sinistru. Cum Jared Leto le trimitea șobolani morți la colegi să-i sperie, cum oamenii au avut nevoie de psiholog pe platou ca să-i salveze de trauma lăsată de alte Joker.

Și-apoi apare filmul și vezi că Joker e aproape personaj secundar și aproape inutil pentru poveste. Nu e nici măcar antagonistul. Și-apare un Joker care-i ultra-papagal, de la comportament la jocul actoricesc al lui Leto.

În primul rând personajul este un fel de cocalar de club pentru speriat emo, cam cum era Marlyn Manson în videoclipul ăla la Tainted Love. Apoi pare obsedat de o gagică la fel ca un cocalar obișnuit – „te uiți la femeia mea? Te sparg”. N-am fost atent să văd dacă nu cumva jumătate din scene le-a făcut în pantaloni de trening cu trei dungi dar n-aș fi deloc surprins.

Apoi Jared Leto joacă prost. Cât de prost? Păi îl imită pe Jonny Depp, atât de prost. Aveam impresia că e ba Willy Wonka, ba Jack Sparrow, ba The Mad Hatter. La un moment dat am avut impresia că-l imită pe Marlon Brando în Nașul dar nu, îl imita pe Jonny Depp imitându-l pe Marlon Brando în nașul. N-am mai văzut ceva atât de penibil de când Sean Penn l-a jucat pe Mickey Cohen în Gangster Squad și-l imita, prost, pe Robert de Niro, fără să-și dea seama că-l imită pe Robert de Niro. Am oscilat constant între „Ceeeeee?” și „Serios, nu i-a spus nimeni că e foarte slab”? Bine, nici scenariul nu-l ajută, dar un actor bun poate face ceva și dintr-un scenariu slab.

joker-willy-wonka

Și pentru că tot poporul a fost mințit cu Joker, iar Jokerul a fost prost, cel mai prost Joker din toate timpurile, reușind să-l depășească și pe ăla din serialul colorat din anii ’60, poporul s-a supărat. Oamenii nu sunt deranjați de un scenariu prost cu oameni proști, vezi Captain America Civil War, unde cel mai prost om din univers, Tony Stark, cauza tuturor belelelor din toate filmele în care joacă, atinge un Everest al prostiei zicând „băi, hai să nu mai fim noi de capul nostru, hai să răspundem în fața ONU. Că ăia sunt serioși, țineți minte când au tras racheta nucleară spre Manhattan și eu a trebuit s-o arunc în cosmos? Ei bine, cu ăia trebuie să ținem”. Oamenii sunt deranjați când sunt mințiți.

Altfel, dacă scoatem Jokerul jenant și scoatem tot marketingul cu Jokerul, rămâne un film ok. Mi-au plăcut personajele de-acolo, până și Will Smith a fost digerabil, ba chiar a avut o scenă super-mișto, una de-aia de „Fuck YEAH!!!”. Majoritatea glumelor făcute de Harley Queen sunt amuzante mai degrabă prin felul în care le spune. Pe ăilalți nu-i prea știu, dar au fost simpatici 80% din timp. Nu cunosc background-ul personajelor interpretate de ei și nici nu-mi pasă foarte mult. E și Batfleck pe-acolo dar nu contează foarte mult, pare și Flash o secundă. 6/10 din cauza Jokerului.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Suicide Squad nu e prost dar a avut marketing mincinos

 1. Catalin

  Rolul Violei Davis (nr.Amanda Waller) cum ţi s-a părut?
  Știi: găgăuţa de umbla cu păpușa și inima tot timpul după ea…

  Reply
 2. DanC

  Băi, ce pésă e Margot Robbie asta! Am văzut-o într-o dimineaţă la Good Morning America parcă. Vorbea chestii cu ăia, dar oricum n-am înţeles nimic – eram focusat la altceva :). Absolut gorgeous gagica.

  Reply
 3. krossfire

  De acord, desi Joker-ul mi s-a parut fix Joker-ul pe care-l merita Batman-ul lui Affleck. De la avanpremiera m-am tot luptat pentru filmul asta care nu e bun, dar nici nu e o mizerie totala, daca de uiti concurenta sau la precedentele filme DC Comics. Altfel, Rotten Tomatoes e o forma de ciuma online.

  Reply
 4. Ak

  E un film ok de urmarit intr-o seara de weekend. Pe mine personal nu m-a impresionat in mod special, insa toata actiunea asta cu supereroi si fuziunea dintre comedie si actiune te tin in suspans, deci din punctul asta de vedere, filmul si-a atins scopul. Nota 7/10

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *