Dr Strange e genul de film de ProTV

Adică e genul de film pe care Pro îl pune la bătaie cu Chefi la Cuțite când Bucurenci mai face un record negativ de audiență. Cam ca Taken. Te uiți la el dacă dai pe canalul respectiv dar nu e atât de interesant încât să-ți notezi în calendar că trebuie neapărat să-l vezi.

dr-strange

După ce toată planeta a văzut dr. House, să-l vezi pe Cumberbatch făcând pe doctorul pare penibil. Mie nu mi s-a părut deloc convingător ca doctor genial, mai degrabă ca unul de-ăla din celelalte 500 de seriale despre doctori. Apoi, când se ajunge la magii și alte figuri, îți dai seama că nu știe ce se întâmplă și că tot filmul a fost filmat la green-screen. Actorul nu știe exact ce se întâmplă în fața lui, are doar vagi bănuieli, așa că rezultatul e slăbuț. Cumberbatch e la cel mai slab rol al lui de pe vremea când îl interpreta pe Stephen Hawking și nici măcar nu e vina lui. Omul încearcă, nu-l ajută scenariul. La fel și Mads Mikkelsen, eroul negativ, și ăla pare că nu știe ce se întâmplă pe ecran și are o privire îndreptată în direcția generală a lucrurilor.

Nu există nici un motiv pentru care dr. Strange le are cu magia, pur și simplu caută un leac pentru problemele neuromotorii. Care leac e atât de simplu că oricine poate să ajungă la el, chiar și un treningar care joacă baschet prin cartier. Teoretic, și semi-gagica lui dr. Strange putea să devină super-vrăjitoare dacă voia. Sau orice al om, cameramanul, băiatul cu luminile, tipul de la montaj, nea Costel drojdier. Personajul ar trebui să fie rece și arogant, nu prea e timp să arate asta, apoi e doar confuz, apoi e nedumerit și, la final, se pune pe treabă doar așa, că nu are altceva de făcut. De fapt nimeni prin film nu pare foarte motivat să facă ce are de făcut, ai impresia că fac astea că așa e scenariul și oricum mai au câteva ore până ies la bere cu prietenii și trebuie să facă ceva.

Efectele speciale sunt mișto, dar îți aduc aminte constant de Inception, unde aveau un scop. Aici sunt făcute doar ca să pară cool. Scena de after-credits e singura care pare cât de cât interesantă și fun, restul e doar de umplutură. Din film, finalul, șmecheria prin care dr. Strange îl învinge pe cel mai negativ, aia a fost deșteaptă. Plus o bătaie, tot de la finalul filmului.

Per ansamblu, nu zic că e un film rău, zic doar că e genul de film la care să te duci la prânz că poate seara mai ai și altă treabă. Pe Rotten Tomatoes are 90%, ceea ce ar dovedi că este un film destul de prost. Atât avea la început și Ghostbusters (2016) care este un film extrem de slab, nu din cauza isteriilor feminizdelor, ci pentru că e slab, cu glume obosite și forțate și cu Melissa McCarthy care e otravă pentru comedie.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Dr Strange e genul de film de ProTV

 1. asjdhfiuhf

  per ansamblu, cu parerile tale despre filme + 2 lei pot lua un bilet de tramvai. pe hawking l-a jucat eddie redmayne

  Reply
   1. Vlad

    daca a vazut doar un film cu/despre hawking… inseamna ca ala e unicul 🙂

 2. krossfire

  In general, mai tot ce are scor mare pe RT e o mizerie, mai ales in ultimii 2-3 ani. Nu m-a deranjat atat de tare Ghostbusters, dat fiindca nu aveam asteptari mari de la bun inceput (revazusem si vechile capodopere si clar nu mai aveam vreo asteptare).

  Dr.Strange inca vreau sa vad. O sa schimb doar cinematograful :))

  Reply
 3. dc

  Am mai zis ca ar fi interesanta o discutie pe tema asta in sediul TNR, date fiind parerile opuse ale lui Eftimie si Stefan legate de acelasi film.
  Acum doua propuneri:
  1. Vreau sa vad cronica lui Eftimie pentru filmul Arrival (adica asta : http://www.imdb.com/title/tt2543164/?ref_=fn_al_tt_1 ).
  2. Un podcast “Eftimie vs Stefan” pe tema filmelor din ultima vreme, mai ales acelea care au recenzii opuse din partea voastra.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *